Spinazie Champignon Quiche
De quiche vindt zijn oorsprong in Duitsland, hoewel het gerecht nu vooral geassocieerd wordt met de Franse keuken, met name uit de regio Lotharingen. De naam "quiche" is afgeleid van het Duitse woord "kuchen", wat "taart" betekent.
De meest beroemde variant is de "Quiche Lorraine", genoemd naar de Lorraine-regio in Frankrijk. De originele Quiche Lorraine was een eenvoudige taart gevuld met een mengsel van eieren, room en spek. Door de jaren heen hebben andere ingrediënten, zoals kaas, uien, en verschillende groenten, hun weg gevonden naar verschillende varianten van de quiche.
Toen quiche in de 20e eeuw populair werd in Engeland en de Verenigde Staten, begonnen mensen te experimenteren met allerlei verschillende vullingen, waardoor het gerecht nog veelzijdiger werd. Ondanks de vele variaties die tegenwoordig bestaan, blijft de basis van eieren en room in een taartkorst een constante factor in quiche-recepten.
Probeer ook
Luxe Kalfsvlees Hamburger met Goudse Kaas
Kalfsvlees staat bekend om zijn delicate, milde smaak en fijne textuur, waardoor het een luxe alternatief vormt voor traditionele rundvleesburgers. Dit is een eenvoudig recept voor een klassieke kalfsvleesburger.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Ingrediënten
- Kant-en-klare bladerdeegbodem1 stuks
- Spinazie400 g
- Champignons in platjes250 g
- Eieren3 stuks
- Kookroom of crème fraîche200 ml
- Geraspte kaas150 g
- Ui fijngehakt1 stuks
- Knoflook fijngehakt2 teentje
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Nootmuskaat1 theelepel
- Olijfolie of boter voor het bakken2 eetlepel
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een ingevette quichevorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- 2Verhit de olijfolie of boter in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze glazig. Voeg de plakjes champignons toe en bak tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is en het overtollige vocht is verdampt. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
- 3In een aparte kom, klop je de eieren los. Voeg de room en de helft van de geraspte kaas toe. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
- 4Verdeel het spinazie-champignonmengsel over de quichebodem. Giet het eimengsel over de vulling. Bestrooi met de resterende geraspte kaas.
- 5Plaats de quiche in de oven en bak gedurende 35-40 minuten of tot de bovenkant goudbruin is en het midden gestold. Controleer de gaarheid door met een mes in het midden van de quiche te prikken; als het mes er schoon uitkomt, is de quiche gaar.
- 6Haal de quiche uit de oven en laat hem ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Probeer ook
Luxe Kalfsvlees Hamburger met Goudse Kaas
Kalfsvlees staat bekend om zijn delicate, milde smaak en fijne textuur, waardoor het een luxe alternatief vormt voor traditionele rundvleesburgers. Dit is een eenvoudig recept voor een klassieke kalfsvleesburger.