Personen
-
+
Ingrediënten
- Couscous150 g
- Spitskool, dun gesneden1 stuks
- Champignons, in plakjes gesneden200 g
- Rode paprika, in reepjes gesneden1 stuks
- Rode peper, fijngehakt1 stuks
- Olijfolie2 eetlepel
- Knoflook, fijngehakt2 teentje
- Ui, fijngesneden1 stuks
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Komijnpoeder (optioneel)1 snufje
- Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
- Sap van een halve citroen1 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Fluff het met een vork als het gaar is en zet het opzij.
- 2Terwijl de couscous kookt, bereid je de groenten voor door ze te wassen en te snijden zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
- 3Verhit de olijfolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
- 4Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht en geurig zijn, dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
- 5Voeg de gesneden champignons toe en bak deze 5-7 minuten, totdat ze beginnen te bruinen.
- 6Voeg de spitskool en paprika toe aan de pan. Roerbak voor nog eens 5-7 minuten, totdat de groenten beginnen te verzachten maar nog steeds een beetje crunch hebben.
- 7Voeg de fijngehakte rode peper toe, samen met een snufje zout, peper en komijnpoeder (indien gebruikt). Roerbak alles nog eens 2-3 minuten.
- 8Combineer de roergebakken groenten met de bereide couscous in een grote kom.
- 9Voeg het citroensap toe en meng alles goed door elkaar.
- 10Garneer met wat versgehakte peterselie voordat je het serveert.
Spitskool is een variant van de witte kool en heeft een langwerpige vorm, met lichtgroene bladeren die dicht opeengepakt zitten in een spitse of kegelvormige krop. Deze groente is knapperig en heeft een iets mildere en zoetere smaak vergeleken met andere koolsoorten. Het is zeer veelzijdig in gebruik en kan zowel rauw in salades worden gebruikt als gekookt in diverse gerechten. Wij gebruiken het vaak in roerbak schotels zeker omdat de spitskool lokaal vanaf het voorjaar tot de late herfst goed beschikbaar is. Dit recept is vegetarisch met couscous maar je kan er ook prima rijst bij serveren met een lekker visje, gebakken kip of een lamsmerguez.
