Vlees
15 min
35 min

Steak van de grill met geroosterde tomaten en aardappel partjes

Een heerlijk en eenvoudig recept. De mooie pure en eerlijke ingrediënten komen samen en laten u genieten van dit gerecht.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Biefstuk
      150 g
    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Aardappelen
      200 g
    • Knoflook
      stuks
    • Olijfolie
      20 ml
    • Trostomaten
      stuks
    • Panko
      40 g
    • Basilicum
      10 g
    • Balsamico azijn
      12.5 ml

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 225 graden celsius.
    • 2
      Snijd de trostomaten horizontaal door midden. Hak de basilicum fijn en pers de teentjes knoflook.
    • 3
      Meng de basilicum en knoflook met de panko. balsamicoazijn, olijfolie en de peper en zout naar smaak.
    • 4
      Verdeel de tomaten over de bakplaat van de oven met de gesneden kant naar boven en verdeel vervolgens het panko mengsel hierover.
    • 5
      Snijd de aardappelen in parten en leg deze op een andere bakplaat, of op de zelfde als er plaats genoeg voor is. Plaats de bakplaat of bakplaten in de voorverwarmde oven voor minimaal 30 minuten, of minstens tot de aardappelen goudbruin zijn.
    • 6
      Wanneer de aardappelen en tomaten bijna gereed zijn, bestrooi je de biefstukjes met wat peper en zout naar smaak en bak ze daarna direct om en om ongeveer 90 seconden per kant en laat de biefstuk daarna rusten in aluminiumfolie voor ongeveer 3-5 minuten.
    • 7
      Serveer dit gerecht met alle ingrediënten op een schaal of op een mooie plank en geniet lekker van het mediterraans gevoel . Gewoon op een bord mag natuurlijk ook, Eet smakelijk!
2025 © Eerlijk Eten