Personen
-
+
Ingrediënten
- Biefstuk150 g
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Aardappelen200 g
- Knoflook1 stuks
- Olijfolie20 ml
- Trostomaten2 stuks
- Panko40 g
- Basilicum10 g
- Balsamico azijn12.5 ml
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 225 graden celsius.
- 2Snijd de trostomaten horizontaal door midden. Hak de basilicum fijn en pers de teentjes knoflook.
- 3Meng de basilicum en knoflook met de panko. balsamicoazijn, olijfolie en de peper en zout naar smaak.
- 4Verdeel de tomaten over de bakplaat van de oven met de gesneden kant naar boven en verdeel vervolgens het panko mengsel hierover.
- 5Snijd de aardappelen in parten en leg deze op een andere bakplaat, of op de zelfde als er plaats genoeg voor is. Plaats de bakplaat of bakplaten in de voorverwarmde oven voor minimaal 30 minuten, of minstens tot de aardappelen goudbruin zijn.
- 6Wanneer de aardappelen en tomaten bijna gereed zijn, bestrooi je de biefstukjes met wat peper en zout naar smaak en bak ze daarna direct om en om ongeveer 90 seconden per kant en laat de biefstuk daarna rusten in aluminiumfolie voor ongeveer 3-5 minuten.
- 7Serveer dit gerecht met alle ingrediënten op een schaal of op een mooie plank en geniet lekker van het mediterraans gevoel . Gewoon op een bord mag natuurlijk ook, Eet smakelijk!