Sticky honey chicken
Dit is z’n typisch comfort food gerecht wat je alle dagen kunt eten. Van China tot Korea en van Thailand tot Vietnam, ze hebben allemaal hun eigen variant. De ene versie met paneermeel en de andere gebakken of gefrituurd. Je kan Sticky Honey Chicken maken met kipfilet maar nog lekkerder, en makkelijk, is ze te maken met kiphaasjes omdat die al de vorm hebben. We maken dit recept voor 4 personen in een pan of in je airfryer.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- kiphaasjes of 600 gram kipfilet.4 stuks
- zout en peper naar smaak
- maïzena2 eetlepel
- plantaardige olie3 eetlepel
- honing120 ml
- sojasaus60 ml
- knoflook, fijngehakt2 teentje
- geraspte verse gember1 eetlepel
- rijstazijn1 eetlepel
- sesamolie1 theelepel
- chili flakes (of naar smaak)0.5 theelepel
- eiernoedels400 g
Aan de slag
- 1Kruid de kipfilethaasjes met zout en peper en bedek ze licht met maïzena.
- 2Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- 3Voeg de kip toe en bak deze in ongeveer 6-8 minuten goudbruin en gaar (kern temperatuur 74 graden). Haal de kip uit de pan en zet apart.
- 4Voorverwarm de airfryer op 180°C (indien nodig afhankelijk van het type airfryer).
- 5Plaats de kip in het mandje van de airfryer zonder dat de stukken elkaar overlappen.
- 6Airfry de kip gedurende 10-15 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn, afhankelijk van de dikte van de haasjes (kern temperatuur 74 graden).
- 7Halverwege de kooktijd kun je de kip een keer omdraaien voor een gelijkmatige garing.
- 8Zorg ervoor dat de airfryer niet te vol is, zodat de hete lucht kan circuleren en de kip gelijkmatig kan garen.
- 9Als je een knapperiger buitenkant wilt, kunt u de kip halverwege het koken lichtjes bestrijken met meer olie.
- 10Combineer in dezelfde pan de honing, sojasaus, knoflook, gember, rijstazijn, sesamolie en chili flakes.
- 11Breng de saus aan de kook en laat deze een paar minuten sudderen tot deze iets ingedikt is.
- 12Voeg de gebakken kip terug in de pan en roer goed door de saus tot de kip helemaal bedekt is.
- 13Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
- 14Giet de noedels af en spoel ze af met koud water om plakken te voorkomen.
- 15Meng de noedels met een eetlepel sesamolie om ze een subtiele smaak en glans te geven.
- 16Verdeel de noedels over je borden of schaal en leg de honing-kip er bovenop.
- 17Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en lente-ui als garnering.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten