Kip
10 min
20 min

Sticky honey chicken

Dit is z’n typisch comfort food gerecht wat je alle dagen kunt eten. Van China tot Korea en van Thailand tot Vietnam, ze hebben allemaal hun eigen variant. De ene versie met paneermeel en de andere gebakken of gefrituurd.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Dit is z’n typisch comfort food gerecht wat je alle dagen kunt eten. Van China tot Korea en van Thailand tot Vietnam, ze hebben allemaal hun eigen variant. De ene versie met paneermeel en de andere gebakken of gefrituurd. Je kan Sticky Honey Chicken maken met kipfilet maar nog lekkerder, en makkelijk, is ze te maken met kiphaasjes omdat die al de vorm hebben. We maken dit recept voor 4 personen in een pan of in je airfryer.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • kiphaasjes of 600 gram kipfilet.
      stuks
    • zout en peper naar smaak
    • maïzena
      eetlepel
    • plantaardige olie
      eetlepel
    • honing
      120 ml
    • sojasaus
      60 ml
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • geraspte verse gember
      eetlepel
    • rijstazijn
      eetlepel
    • sesamolie
      theelepel
    • chili flakes (of naar smaak)
      0.5 theelepel
    • eiernoedels
      400 g

    Aan de slag

    • 1
      Kruid de kipfilethaasjes met zout en peper en bedek ze licht met maïzena.
    • 2
      Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • 3
      Voeg de kip toe en bak deze in ongeveer 6-8 minuten goudbruin en gaar (kern temperatuur 74 graden). Haal de kip uit de pan en zet apart.
    • 4
      Voorverwarm de airfryer op 180°C (indien nodig afhankelijk van het type airfryer).
    • 5
      Plaats de kip in het mandje van de airfryer zonder dat de stukken elkaar overlappen.
    • 6
      Airfry de kip gedurende 10-15 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn, afhankelijk van de dikte van de haasjes (kern temperatuur 74 graden).
    • 7
      Halverwege de kooktijd kun je de kip een keer omdraaien voor een gelijkmatige garing.
    • 8
      Zorg ervoor dat de airfryer niet te vol is, zodat de hete lucht kan circuleren en de kip gelijkmatig kan garen.
    • 9
      Als je een knapperiger buitenkant wilt, kunt u de kip halverwege het koken lichtjes bestrijken met meer olie.
    • 10
      Combineer in dezelfde pan de honing, sojasaus, knoflook, gember, rijstazijn, sesamolie en chili flakes.
    • 11
      Breng de saus aan de kook en laat deze een paar minuten sudderen tot deze iets ingedikt is.
    • 12
      Voeg de gebakken kip terug in de pan en roer goed door de saus tot de kip helemaal bedekt is.
    • 13
      Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
    • 14
      Giet de noedels af en spoel ze af met koud water om plakken te voorkomen.
    • 15
      Meng de noedels met een eetlepel sesamolie om ze een subtiele smaak en glans te geven.
    • 16
      Verdeel de noedels over je borden of schaal en leg de honing-kip er bovenop.
    • 17
      Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en lente-ui als garnering.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten