Stoofpotje van wild zwijn
Een stoofpotje van wild zwijn is een heerlijk en robuust gerecht, ideaal voor de koudere maanden. De combinatie van kaneel, kruidnagel, tijm, selderij en knoflook geeft het gerecht een warme smaak. Lekker met stoofpeertjes en een puree.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- wild zwijn vlees, in blokjes gesneden400 g
- grote ui, fijngesneden1 stuks
- knoflook, fijngehakt2 teentje
- wortels, in stukjes gesneden2 stuks
- selderij, in stukjes gesneden2 stengel
- laurierblad1 stuks
- kruidnagels2 stuks
- kaneelstokje1 stuks
- Enkele takjes verse tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
- wild- of runderbouillon400 ml
- rode wijn (optioneel)200 ml
- olijfolie2 eetlepel
- Zout en peper naar smaak
Aan de slag
- 1Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes wild zwijn toe en bak ze aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
- 2In dezelfde pan, voeg de fijngesneden ui, knoflook, wortels en selderij toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg dan de kruidnagels, kaneelstokje en tijm toe. Roer even om de kruiden te laten intrekken in de groenten.
- 3Voeg het aangebraden vlees weer toe aan de pan. Schenk de bouillon en optioneel de rode wijn erbij. Zorg dat het vlees net onderstaat. Voeg het laurierblad toe en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur laag, dek de pan af en laat het gerecht ongeveer 2 tot 3 uur stoven.
- 4Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit; voeg eventueel wat extra bouillon of water toe. Het stoofpotje is klaar als het vlees zacht en mals is.
- 5Verwijder de kaneelstok, laurierblad en kruidnagels. Proef en voeg indien nodig zout en peper toe.
- 6Serveer het wild zwijn stoofpotje warm, lekker met stoofpeertjes en wat aardappelpuree, of vers brood om de saus in de saus te deppen.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten