Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peterselie15 g
- Olijfolie10 ml
- Trostomaten3 stuks
- Citroen4 stuks
- Lente ui2 stuks
- Gemalen Peper1 theelepel
- Bulgur150 g
- Verse munt0.5 bosje
- Groene peper0.5 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de bulghur gaar volgens de verpakking en laat afkoelen.
- 2Was de peterselie en maak bosjes van de takjes zodat je ze makkelijk kan snijden. Haal de muntblaadjes los van de takjes en snijd samen met de peterselie (de blaadjes én de steeltjes) heel fijn. Snij ook de lente-ui en groene peper fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes.
- 3Boen de citroenen en rasp de schil van de citroenen, pas op dat je niet het witte gedeelte raspt deze is namelijk bitter. Pers de citrenen uit.
- 4Meng de Bulghur met de lente-ui, groene peper, fijngesneden kruiden, tomatenblokjes, citroenrasp en citroensap. Breng je Tabouleh Salade verder op smaak met zout, peper en een flinke scheut olijfolie.
Tabouleh Salade is een prachtige klassieke Arabische salade waarin gebruik gemaakt wordt van bulgur, waardoor de salade een wat nootachtige smaak krijgt. Deze smaak completeren we met tomaten, kruiden en citroen. Deze salade smaakt heerlijk bij het recept voor gestoofde aubergine, ook te vinden op deze website. De hoeveelheid in dit recept is voldoende als bijgerecht voor 6-8 personen.
De Tabouleh Salade is fantastisch als bijgerecht bij een Arabische diner met veel verschillende gerechten.
