Couscous
15 min
15 min

Tabouleh salade

Tabouleh Salade is een prachtige klassieke Arabische salade waarin gebruik gemaakt wordt van bulgur, waardoor de salade een wat nootachtige smaak krijgt.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Peterselie
      15 g
    • Olijfolie
      10 ml
    • Trostomaten
      stuks
    • Citroen
      stuks
    • Lente ui
      stuks
    • Gemalen Peper
      theelepel
    • Bulgur
      150 g
    • Verse munt
      0.5 bosje
    • Groene peper
      0.5 stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de bulghur gaar volgens de verpakking en laat afkoelen.
    • 2
      Was de peterselie en maak bosjes van de takjes zodat je ze makkelijk kan snijden. Haal de muntblaadjes los van de takjes en snijd samen met de peterselie (de blaadjes én de steeltjes) heel fijn. Snij ook de lente-ui en groene peper fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes.
    • 3
      Boen de citroenen en rasp de schil van de citroenen, pas op dat je niet het witte gedeelte raspt deze is namelijk bitter. Pers de citrenen uit.
    • 4
      Meng de Bulghur met de lente-ui, groene peper, fijngesneden kruiden, tomatenblokjes, citroenrasp en citroensap. Breng je Tabouleh Salade verder op smaak met zout, peper en een flinke scheut olijfolie.

Tabouleh Salade is een prachtige klassieke Arabische salade waarin gebruik gemaakt wordt van bulgur, waardoor de salade een wat nootachtige smaak krijgt. Deze smaak completeren we met tomaten, kruiden en citroen. Deze salade smaakt heerlijk bij het recept voor gestoofde aubergine, ook te vinden op deze website. De hoeveelheid in dit recept is voldoende als bijgerecht voor 6-8 personen. 

De Tabouleh Salade is fantastisch als bijgerecht bij een Arabische diner met veel verschillende gerechten. 

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten