Pasta
10 min
10 min

Tagliatelle con Pomodorini, Basilico e Mozzarella

Verse tagliatelle met trostomaatjes, basilicum en mozzarella is een mooie basis om een typische 'snelle' maaltijd in Italië op tafel te zetten. Trostomaatjes, basilicum en mozzarella zijn veelgebruikte ingrediënten in de Italiaanse keuken.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Verse tagliatelle met trostomaatjes, basilicum en mozzarella is een mooie basis om een typische 'snelle' maaltijd in Italië op tafel te zetten. Trostomaatjes (pomodorini), basilicum (basilico) en mozzarella zijn veelgebruikte ingrediënten in de Italiaanse keuken. 

Dit eenvoudige en smaakvolle gerecht combineert klassieke Italiaanse ingrediënten voor een snelle en heerlijke maaltijd.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • verse tagliatelle
      200 g
    • trostomaatjes
      200 g
    • bol mozzarella (ongeveer 125 gram)
      stuks
    • Een handvol verse basilicumblaadjes
    • olijfolie
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • knoflook, fijngesneden (optioneel)
      teentje
    • balsamicoazijn (optioneel)
      eetlepel

    Aan de slag

    • 1
      Was de trostomaatjes en basilicumblaadjes. Snijd de mozzarella in kleine blokjes of scheur deze in kleinere stukken.
    • 2
      Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de verse tagliatelle toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Meestal duurt dit 3 tot 5 minuten.
    • 3
      Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de trostomaatjes toe en bak deze tot ze zacht zijn en beginnen te barsten. Als je knoflook gebruikt, kun je deze nu toevoegen en even meebakken.
    • 4
      Voeg de mozzarellablokjes toe aan de pan met tomaten en roer tot ze beginnen te smelten. Scheur de basilicumblaadjes met je handen in kleinere stukken en voeg ze toe aan de pan.
    • 5
      Voeg zout en peper naar smaak toe. Als je balsamicoazijn gebruikt, voeg dan nu een eetlepel toe voor wat extra smaak.
    • 6
      Giet de gekookte tagliatelle af en voeg deze toe aan de pan met het tomaten-mozzarella mengsel. Roer goed om alle ingrediënten te combineren.
    • 7
      Verdeel de tagliatelle over twee borden, besprenkel met de resterende olijfolie en serveer onmiddellijk.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten