Pasta
10 min
25 min
Tagliatelle met Saucijzen en Rode Paprika
Dit smaakvolle recept combineert tagliatelle met dikke plakjes saucijzen en rode paprikareepjes, afgewerkt met een frisse toets van peterselie. Het is een hartig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse snelle avondmaaltijd.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Tagliatelle300 g
- Saucijzen naar keuze4 stuks
- Rode of gele paprika's, in reepjes gesneden2 stuks
- Knoflook, fijngehakt2 teentje
- Ui, fijngesneden1 stuks
- Olijfolie2 eetlepel
- Zout en peper naar smaak
- Gedroogde oregano of Italiaanse kruiden0.5 theelepel
- Geraspte Parmezaanse kaas voor serveren (optioneel)
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water tot al dente. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
- 2Snijd de saucijzen in dikke plakjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de saucijzenplakjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
- 3Voeg in dezelfde pan nog een eetlepel olijfolie toe. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de rode paprikareepjes toe en bak tot ze zacht zijn.
- 4Voeg de gebakken saucijzenplakjes terug toe aan de pan met de paprika en ui. Strooi de oregano of Italiaanse kruiden erover, en breng op smaak met zout en peper.
- 5Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan. Meng goed, zodat de pasta de smaken van de saus opneemt. Voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookvocht toe om de saus wat losser te maken.
- 6Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met verse peterselie en optioneel met geraspte Parmezaanse kaas.
- 7Serveertips Wijn Pairing: Dit gerecht gaat goed samen met een rode wijn zoals een Chianti of een Merlot. Brood: Serveer met een stuk knapperig brood om de rijke saus op te deppen.
Dit smaakvolle recept combineert tagliatelle met dikke plakjes saucijzen en rode paprikareepjes, afgewerkt met een frisse toets van peterselie. Het is een hartig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse snelle avondmaaltijd.