Pasta
10 min
25 min

Tagliatelle met Saucijzen en Rode Paprika

Dit smaakvolle recept combineert tagliatelle met dikke plakjes saucijzen en rode paprikareepjes, afgewerkt met een frisse toets van peterselie. Het is een hartig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse snelle avondmaaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Tagliatelle
      300 g
    • Saucijzen naar keuze
      stuks
    • Rode of gele paprika's, in reepjes gesneden
      stuks
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Ui, fijngesneden
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
      0.5 theelepel
    • Geraspte Parmezaanse kaas voor serveren (optioneel)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water tot al dente. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
    • 2
      Snijd de saucijzen in dikke plakjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de saucijzenplakjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
    • 3
      Voeg in dezelfde pan nog een eetlepel olijfolie toe. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de rode paprikareepjes toe en bak tot ze zacht zijn.
    • 4
      Voeg de gebakken saucijzenplakjes terug toe aan de pan met de paprika en ui. Strooi de oregano of Italiaanse kruiden erover, en breng op smaak met zout en peper.
    • 5
      Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan. Meng goed, zodat de pasta de smaken van de saus opneemt. Voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookvocht toe om de saus wat losser te maken.
    • 6
      Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met verse peterselie en optioneel met geraspte Parmezaanse kaas.
    • 7
      Serveertips Wijn Pairing: Dit gerecht gaat goed samen met een rode wijn zoals een Chianti of een Merlot. Brood: Serveer met een stuk knapperig brood om de rijke saus op te deppen.

Dit smaakvolle recept combineert tagliatelle met dikke plakjes saucijzen en rode paprikareepjes, afgewerkt met een frisse toets van peterselie. Het is een hartig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse snelle avondmaaltijd.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten