Personen
-
+
Ingrediënten
- drumsticks4 stuks
- ingelegde citroenen, in kwarten2 stuks
- groene olijven1 kopje
- knoflook, fijngehakt3 teentjes
- grote ui, fijngesneden1 stuks
- tomaten, in blokjes2 stuks
- kurkuma1 theelepel
- gemberpoeder1 theelepel
- paprikapoeder1 theelepel
- kaneel0.5 theelepel
- Zout en peper naar smaak
- olijfolie3 eetlepel
- water2 kopje
- Verse koriander en peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Marineer de drumsticks met zout, peper, kurkuma, gemberpoeder, en paprikapoeder. Laat dit minstens dertig minuten intrekken.
- 2Verwarm de olijfolie in de tajine op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
- 3Voeg de gemarineerde drumsticks toe aan de tajine en bak ze rondom bruin.
- 4Voeg de blokjes tomaat toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg vervolgens het water toe en breng het geheel aan de kook.
- 5Snijd de ingelegde citroenen in kwarten en voeg deze samen met de olijven toe aan de tajine.
- 6Strooi de kaneel erover en roer goed.
- 7Zet het vuur laag, doe de deksel op de tajine en laat het gerecht ongeveer 45 minuten sudderen. Controleer tussendoor of er voldoende vocht in de tajine zit en voeg indien nodig wat water toe.
- 8Garneer met fijngehakte koriander en/of peterselie voordat je het gerecht serveert.
- 9Serveer de kip tajine warm, bij voorkeur met o.a. Marokkaans brood of couscous.
Tajine met kip, ingelegde citroen en olijven. Dit is een klassiek recept uit de Marokkaanse keuken, waarbij je drumsticks combineert met ingelegde citroen, olijven en een scala aan specerijen om een geurige en smaakvolle maaltijd te creëren. Wij maken dit gerecht vaak bij een Difaa of Waleema (gezamenlijke feestelijke maaltijd) staan gezelligheid en het delen van voedsel centraal.
Gerechten die we hierbij maken zijn onder andere couscous, verschillende soorten tajines, lamsvlees, rundvlees en kip. Ook serveren we verschillende bijgerechten zoals salades en broden. Zodat je een mooie feestelijke maaltijd op tafel hebt staan. Het dessert bestaat dan uit zoete deegwaren zoals baklava, muntthee en fruit.
