Kip
50 min
45 min

Tajine met kip en ingelegde citroen en olijven

Dit is een klassiek recept uit de Marokkaanse keuken, waarbij je drumsticks combineert met ingelegde citroen, olijven en een scala aan specerijen om een geurige en smaakvolle maaltijd te creëren.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • drumsticks
      stuks
    • ingelegde citroenen, in kwarten
      stuks
    • groene olijven
      kopje
    • knoflook, fijngehakt
      teentjes
    • grote ui, fijngesneden
      stuks
    • tomaten, in blokjes
      stuks
    • kurkuma
      theelepel
    • gemberpoeder
      theelepel
    • paprikapoeder
      theelepel
    • kaneel
      0.5 theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • olijfolie
      eetlepel
    • water
      kopje
    • Verse koriander en peterselie, fijngehakt (voor garnering)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Marineer de drumsticks met zout, peper, kurkuma, gemberpoeder, en paprikapoeder. Laat dit minstens dertig minuten intrekken.
    • 2
      Verwarm de olijfolie in de tajine op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
    • 3
      Voeg de gemarineerde drumsticks toe aan de tajine en bak ze rondom bruin.
    • 4
      Voeg de blokjes tomaat toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg vervolgens het water toe en breng het geheel aan de kook.
    • 5
      Snijd de ingelegde citroenen in kwarten en voeg deze samen met de olijven toe aan de tajine.
    • 6
      Strooi de kaneel erover en roer goed.
    • 7
      Zet het vuur laag, doe de deksel op de tajine en laat het gerecht ongeveer 45 minuten sudderen. Controleer tussendoor of er voldoende vocht in de tajine zit en voeg indien nodig wat water toe.
    • 8
      Garneer met fijngehakte koriander en/of peterselie voordat je het gerecht serveert.
    • 9
      Serveer de kip tajine warm, bij voorkeur met o.a. Marokkaans brood of couscous.

Tajine met kip, ingelegde citroen en olijven. Dit is een klassiek recept uit de Marokkaanse keuken, waarbij je drumsticks combineert met ingelegde citroen, olijven en een scala aan specerijen om een geurige en smaakvolle maaltijd te creëren. Wij maken dit gerecht vaak bij een Difaa of Waleema (gezamenlijke feestelijke maaltijd) staan gezelligheid en het delen van voedsel centraal.

Gerechten die we hierbij maken zijn onder andere couscous, verschillende soorten tajines, lamsvlees, rundvlees en kip. Ook serveren we verschillende bijgerechten zoals salades en broden. Zodat je een mooie feestelijke maaltijd op tafel hebt staan. Het dessert bestaat dan uit zoete deegwaren zoals baklava, muntthee en fruit.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten