Curry
10 min
30 min

Thaise massaman curry met pinda's en kipfilet.

De Massaman curry wordt gekenmerkt door warme specerijen zoals kaneel, steranijs en kardemom - invloeden uit de Perzische keuken die in Thailand werden geïntroduceerd door Islamitische handelaren in de 17e eeuw.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kokosmelk
      blikje
    • Massaman currypasta
      eetlepels
    • Kipfilet
      250 g
    • Ui
      stuks
    • Aardappel
      stuks
    • Wortel
      stuks
    • Ongezouten pinda's
      50 g
    • Vissaus
      eetlepel
    • Bruine suiker
      0.5 eetlepel
    • Limoen
      stuks
    • Verse koriander (optioneel)
      handje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Open het blikje kokosmelk zonder te schudden. Schep 2 eetlepels van de dikke room die bovenop drijft in een grote pan. Verwarm dit op middelhoog vuur.
    • 2
      Voeg de Massaman currypasta toe aan de pan. Bak deze in de kokosroom totdat de aroma's vrijkomen, ongeveer 2-3 minuten.
    • 3
      Voeg de blokjes kip toe aan de pan en bak ze tot ze aan alle kanten bruin zijn.Voeg de rest van de kokosmelk, de gesneden ui, aardappel, en wortel toe. Roer goed en zorg ervoor dat alles bedekt is met de currypasta.
    • 4
      Laat het geheel sudderen op laag vuur, met het deksel half op de pan, tot de groenten en kip gaar zijn, ongeveer 20-30 minuten.
    • 5
      Roer de pinda's, vissaus, bruine suiker en limoensap door de curry. Proef en voeg indien nodig meer vissaus, suiker of limoensap toe.
    • 6
      Serveer je Massaman Curry over of bij je gekookte rijst, garneer met verse koriander en geniet ervan!

Massaman curry is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Thailand. Het is uniek vanwege de invloeden uit de Perzische keuken, die werden geïntroduceerd door islamitische handelaren in de 17e eeuw. De naam "Massaman" betekent in feite "moslim", wat verwijst naar deze historische invloed.

Kenmerkend voor Massaman curry zijn de warme specerijen zoals kaneel, steranijs en kardemom die traditioneel niet in de Thaise keuken worden gebruikt. Deze warme smaken kan je terugvinden in de currypasta. Ook kan je hier heel goed nog andere groenten bij combineren en dan eventueel de kip weglaten zodat je een vegetarische versie krijgt. Denk dan aan broccoli, paprika, aubergine, courgette of een vlees vervanger die je dan bij de groentes kan toevoegen. 

Hier is een eenvoudig recept voor Massaman Curry voor twee personen:

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten