Thaise Pineapple Fried Rice met Kipsaté

Thai Pineapple Chicken Fried Rice is een smakelijk gerecht dat uit Thailand komt. Deze heerlijke maaltijd combineert gebakken rijst met sappige ananasstukjes en kip, en wordt vaak geserveerd in een uitgeholde ananashelft voor een exotische presentatie.
Ingrediënten
- Jasmijnrijst2 kopjes
- Kipsaté2 stokjes
- Ananas1 stuks
- Ui1 stuks
- Knoflook2 teentje
- Rode paprika1 stuks
- Wortel1 stuks
- Ei2 stuks
- Sojasaus2 eetlepel
- Vissaus1 eetlepel
- Suiker1 theelepel
- Kurkumapoeder0.5 theelepel
- Lente ui2 stuks
- Plantaardige olie2 eetlepel
- Verse koriander
- Cashewnoten
- Geroosterde pinda's100 g
- Kokosmelk100 ml
- Bruine suiker1 eetlepel
- Sambal oelek1 theelepel
- Limoensap1 eetlepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng de fijngemalen geroosterde pinda's, kokosmelk, sojasaus, bruine suiker, sambal oelek, limoensap en knoflook in een pan.
- 2Verwarm op laag vuur en roer goed door tot de saus glad is. Laat het zachtjes sudderen voor een paar minuten. Zet apart.
- 3Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
- 4Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
- 5Voeg de paprika en wortel toe en roerbak tot ze bijna gaar zijn.
- 6Schuif de groenten naar de zijkant van de pan en voeg de resterende eetlepel olie toe.
- 7Voeg de losgeklopte eieren toe en roerbak tot ze net gestold zijn.
- 8Voeg de afgekoelde gekookte rijst toe en meng goed met de eieren en groenten.
- 9Voeg de stukjes kip saté toe en meng goed.
- 10Voeg de sojasaus, vissaus, suiker en kurkuma poeder toe en roerbak alles goed door elkaar tot de rijst gelijkmatig gekleurd is
- 11Garneer met verse koriander en cashewnoten.
- 12Voeg de ananasblokjes en lente-uitjes toe en roerbak tot alles goed gemengd en doorgewarmd
- 13Schep de gebakken rijst in de uitgeholde ananashelften voor een mooie presentatie.
- 14Serveer de satésaus apart zodat iedereen naar smaak kan toevoegen.
Thai Pineapple Chicken Fried Rice, of "Khao Pad Sapparot," is een smakelijk gerecht dat uit Thailand komt. Deze heerlijke maaltijd combineert gebakken rijst met sappige ananasstukjes en kip, en wordt vaak geserveerd in een uitgeholde ananashelft voor een exotische presentatie. Het gerecht is een perfecte balans van zoet, zout, en pittig, typisch voor de Thaise keuken die bekend staat om haar rijke en kleurrijke smaken.
Bij dit gerecht wordt vaak een dag oude jasmijnrijst gebruikt, die minder kleverig is en perfect geschikt voor roerbakken. De kip, vaak in de vorm van kant-en-klare kip saté, voegt een extra laag smaak toe. De zoete ananas geeft het geheel een heerlijke twist en de groenten zoals paprika, wortel en ui zorgen voor een knapperige textuur. Een saus van sojasaus en vissaus, met een beetje suiker, maakt het geheel af en zorgt voor een heerlijk uitgebalanceerde smaak.
