Kip
10 min
25 min

Thaise Pineapple Fried Rice met Kipsaté

Thai Pineapple Chicken Fried Rice is een smakelijk gerecht dat uit Thailand komt. Deze heerlijke maaltijd combineert gebakken rijst met sappige ananasstukjes en kip, en wordt vaak geserveerd in een uitgeholde ananashelft voor een exotische presentatie.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Jasmijnrijst
      kopjes
    • Kipsaté
      stokjes
    • Ananas
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Rode paprika
      stuks
    • Wortel
      stuks
    • Ei
      stuks
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Vissaus
      eetlepel
    • Suiker
      theelepel
    • Kurkumapoeder
      0.5 theelepel
    • Lente ui
      stuks
    • Plantaardige olie
      eetlepel
    • Verse koriander
    • Cashewnoten
    • Geroosterde pinda's
      100 g
    • Kokosmelk
      100 ml
    • Bruine suiker
      eetlepel
    • Sambal oelek
      theelepel
    • Limoensap
      eetlepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Meng de fijngemalen geroosterde pinda's, kokosmelk, sojasaus, bruine suiker, sambal oelek, limoensap en knoflook in een pan.
    • 2
      Verwarm op laag vuur en roer goed door tot de saus glad is. Laat het zachtjes sudderen voor een paar minuten. Zet apart.
    • 3
      Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
    • 4
      Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
    • 5
      Voeg de paprika en wortel toe en roerbak tot ze bijna gaar zijn.
    • 6
      Schuif de groenten naar de zijkant van de pan en voeg de resterende eetlepel olie toe.
    • 7
      Voeg de losgeklopte eieren toe en roerbak tot ze net gestold zijn.
    • 8
      Voeg de afgekoelde gekookte rijst toe en meng goed met de eieren en groenten.
    • 9
      Voeg de stukjes kip saté toe en meng goed.
    • 10
      Voeg de sojasaus, vissaus, suiker en kurkuma poeder toe en roerbak alles goed door elkaar tot de rijst gelijkmatig gekleurd is
    • 11
      Garneer met verse koriander en cashewnoten.
    • 12
      Voeg de ananasblokjes en lente-uitjes toe en roerbak tot alles goed gemengd en doorgewarmd
    • 13
      Schep de gebakken rijst in de uitgeholde ananashelften voor een mooie presentatie.
    • 14
      Serveer de satésaus apart zodat iedereen naar smaak kan toevoegen.

Thai Pineapple Chicken Fried Rice, of "Khao Pad Sapparot," is een smakelijk gerecht dat uit Thailand komt. Deze heerlijke maaltijd combineert gebakken rijst met sappige ananasstukjes en kip, en wordt vaak geserveerd in een uitgeholde ananashelft voor een exotische presentatie. Het gerecht is een perfecte balans van zoet, zout, en pittig, typisch voor de Thaise keuken die bekend staat om haar rijke en kleurrijke smaken.

Bij dit gerecht wordt vaak een dag oude jasmijnrijst gebruikt, die minder kleverig is en perfect geschikt voor roerbakken. De kip, vaak in de vorm van kant-en-klare kip saté, voegt een extra laag smaak toe. De zoete ananas geeft het geheel een heerlijke twist en de groenten zoals paprika, wortel en ui zorgen voor een knapperige textuur. Een saus van sojasaus en vissaus, met een beetje suiker, maakt het geheel af en zorgt voor een heerlijk uitgebalanceerde smaak.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten