Personen
-
+
Ingrediënten
- kleine tortilla wraps4 stuks
- kippenpoot, ontbeend (of kippendijen) en in kleine stukjes gesneden1 stuks
- middelgrote aubergine, in kleine blokjes gesneden1 stuks
- rettich, geschild en in dunne reepjes gesneden1 stuks
- trostomaatjes, in kleine stukjes zodat je ze kan oprollen200 g
- grote ui, fijn gesneden1 stuks
- olijfolie2 eetlepel
- droge butter chicken kruidenmix2 eetlepel
- Zout en peper naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng de stukjes kippenpoot met de droge butter chicken kruidenmix en laat het minimaal 30 minuten marineren.
- 2Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kip tot deze volledig gaar is, ongeveer 7-10 minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
- 3Voeg in dezelfde pan nog een eetlepel olijfolie toe. Bak de aubergine en ui tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- 4Voeg de trostomaatjes toe aan de pan met aubergine en ui, en bak nog eens 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- 5Snijd de rettich in dunne reepjes en zet opzij.
- 6Verwarm de tortilla wraps kort in een droge pan om ze soepel en warm te maken.
- 7Verspreid een portie van de kip, aubergine, tomaatjes, ui en rettich over het midden van elke tortilla.
- 8Rol de wraps op en serveer direct. Voor een extra smaakdimensie kun je een beetje yoghurt of raita aan de vulling toevoegen voordat je de wraps oprolt.
Dankzij de butter chicken kruidenmix krijgt de kip een rijke, aromatische smaak die goed combineert met de andere ingrediënten.
