Kip
40 min
20 min

Tortilla Wraps met Butter Chicken

Dankzij de butter chicken kruidenmix krijgt de kip een rijke, aromatische smaak die goed combineert met de andere ingrediënten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • kleine tortilla wraps
      stuks
    • kippenpoot, ontbeend (of kippendijen) en in kleine stukjes gesneden
      stuks
    • middelgrote aubergine, in kleine blokjes gesneden
      stuks
    • rettich, geschild en in dunne reepjes gesneden
      stuks
    • trostomaatjes, in kleine stukjes zodat je ze kan oprollen
      200 g
    • grote ui, fijn gesneden
      stuks
    • olijfolie
      eetlepel
    • droge butter chicken kruidenmix
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Meng de stukjes kippenpoot met de droge butter chicken kruidenmix en laat het minimaal 30 minuten marineren.
    • 2
      Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kip tot deze volledig gaar is, ongeveer 7-10 minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
    • 3
      Voeg in dezelfde pan nog een eetlepel olijfolie toe. Bak de aubergine en ui tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
    • 4
      Voeg de trostomaatjes toe aan de pan met aubergine en ui, en bak nog eens 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    • 5
      Snijd de rettich in dunne reepjes en zet opzij.
    • 6
      Verwarm de tortilla wraps kort in een droge pan om ze soepel en warm te maken.
    • 7
      Verspreid een portie van de kip, aubergine, tomaatjes, ui en rettich over het midden van elke tortilla.
    • 8
      Rol de wraps op en serveer direct. Voor een extra smaakdimensie kun je een beetje yoghurt of raita aan de vulling toevoegen voordat je de wraps oprolt.

Dankzij de butter chicken kruidenmix krijgt de kip een rijke, aromatische smaak die goed combineert met de andere ingrediënten. 

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten