Vis
20 min
40 min
Traditionele Engelse Fish Pie met kabeljauw

Deze heerlijke fish pie combineert de delicate smaken van kabeljauw in een romige saus, verrijkt met erwten en maïs. Bedekt met een laag romige aardappelpuree en een kaaslaagje. Je kan voor deze Fish pie ook andere vissoorten gebruiken.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kabeljauw (of andere vis)250 g
- Melk250 ml
- Ui1 stuks
- Laurierblad1 stuks
- Erwten50 g
- Mais50 g
- Verse peterselie1 eetlepel
- Zout en peper naar smaak
- Boter25 g
- Bloem25 g
- Visbouillon100 ml
- Mosterd1 theelepel
- Room (optioneel)50 ml
- Aardappelen400 g
- Geraspte kaas25 g
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200°C (180°C heteluchtoven).
- 2Plaats de stukjes vis in een pan met de melk, halve ui en laurierblad.
- 3Breng langzaam aan de kook en laat 5-7 minuten zachtjes sudderen tot de vis net gaar is.
- 4Haal de vis uit de pan met een schuimspaan en zet apart. Bewaar de pocheer-melk voor de saus.
- 5Kook de aardappelen in een pan met gezouten water tot ze zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
- 6Giet de aardappelen af en stamp ze met de boter en melk tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
- 7Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
- 8Voeg de bloem toe en roer goed door om een roux te maken. Kook 1-2 minuten, roerend.
- 9Voeg geleidelijk de visbouillon en de gereserveerde pocheer-melk toe, roer continu om klontjes te voorkomen.
- 10Voeg de mosterd en room toe (indien gebruikt) en kook tot de saus dik en glad is.
- 11Voeg de erwten, maïs en fijngehakte peterselie toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- 12Verdeel de stukjes gepocheerde vis over de bodem van een ovenschaal.
- 13Giet de saus met groenten over de vis en meng voorzichtig om de vis niet te breken.
- 14Bedek de vis en saus met de aardappelpuree en strijk glad met een spatel.
- 15Strooi de geraspte kaas over de puree.
- 16Bak de fish pie in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
- 17Haal de fish pie uit de oven en laat een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
- 18Serveer warm, eventueel met een frisse groene salade of gestoomde groenten aan de zijkant.
Deze heerlijke fish pie combineert de delicate smaken van kabeljauw in een romige saus, verrijkt met erwten en maïs. Bedekt met een laag romige aardappelpuree en een kaaslaagje. Je kan voor deze Fish pie ook andere vissoorten gebruiken zoals zalm, makreel, rode mul, wijting of forel. Het lekkerste is om een Fish pie te maken met verschillende soorten vis, als je de totale hoeveelheid vis in dit recept maar aanhoud.
