Vis
20 min
40 min

Traditionele Engelse Fish Pie met kabeljauw

Deze heerlijke fish pie combineert de delicate smaken van kabeljauw in een romige saus, verrijkt met erwten en maïs. Bedekt met een laag romige aardappelpuree en een kaaslaagje. Je kan voor deze Fish pie ook andere vissoorten gebruiken.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kabeljauw (of andere vis)
      250 g
    • Melk
      250 ml
    • Ui
      stuks
    • Laurierblad
      stuks
    • Erwten
      50 g
    • Mais
      50 g
    • Verse peterselie
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Boter
      25 g
    • Bloem
      25 g
    • Visbouillon
      100 ml
    • Mosterd
      theelepel
    • Room (optioneel)
      50 ml
    • Aardappelen
      400 g
    • Geraspte kaas
      25 g

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200°C (180°C heteluchtoven).
    • 2
      Plaats de stukjes vis in een pan met de melk, halve ui en laurierblad.
    • 3
      Breng langzaam aan de kook en laat 5-7 minuten zachtjes sudderen tot de vis net gaar is.
    • 4
      Haal de vis uit de pan met een schuimspaan en zet apart. Bewaar de pocheer-melk voor de saus.
    • 5
      Kook de aardappelen in een pan met gezouten water tot ze zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
    • 6
      Giet de aardappelen af en stamp ze met de boter en melk tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
    • 7
      Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
    • 8
      Voeg de bloem toe en roer goed door om een roux te maken. Kook 1-2 minuten, roerend.
    • 9
      Voeg geleidelijk de visbouillon en de gereserveerde pocheer-melk toe, roer continu om klontjes te voorkomen.
    • 10
      Voeg de mosterd en room toe (indien gebruikt) en kook tot de saus dik en glad is.
    • 11
      Voeg de erwten, maïs en fijngehakte peterselie toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper.
    • 12
      Verdeel de stukjes gepocheerde vis over de bodem van een ovenschaal.
    • 13
      Giet de saus met groenten over de vis en meng voorzichtig om de vis niet te breken.
    • 14
      Bedek de vis en saus met de aardappelpuree en strijk glad met een spatel.
    • 15
      Strooi de geraspte kaas over de puree.
    • 16
      Bak de fish pie in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
    • 17
      Haal de fish pie uit de oven en laat een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
    • 18
      Serveer warm, eventueel met een frisse groene salade of gestoomde groenten aan de zijkant.

Deze heerlijke fish pie combineert de delicate smaken van kabeljauw in een romige saus, verrijkt met erwten en maïs. Bedekt met een laag romige aardappelpuree en een kaaslaagje. Je kan voor deze Fish pie ook andere vissoorten gebruiken zoals zalm, makreel, rode mul, wijting of forel. Het lekkerste is om een Fish pie te maken met verschillende soorten vis, als je de totale hoeveelheid vis in dit recept maar aanhoud.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten