De rode saus
Ingrediënten
- Trostomaten, in blokjes gesneden4 stuks
- Ui, fijngesneden1 stuks
- Knoflook, fijngehakt2 teentje
- Tomatensaus400 ml
- Olijfolie2 eetlepel
- Zout, peper, oregano en basilicum naar smaak
- Boter50 g
- Bloem50 g
- Melk400 ml
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- 2Voeg de trostomaten, tomatensaus, oregano, basilicum, zout en peper toe. Laat 20-30 minuten sudderen tot de saus dikker wordt.
De bechamelsaus (optioneel)
Aan de slag
- 1Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
- 2Voeg de bloem toe en roer 2 minuten.
- 3Voeg langzaam de melk toe, blijf roeren tot de saus glad en dik is.
- 4Breng op smaak met zout en peper.
De Lasagna
Ingrediënten
- Rundergehakt300 g
- Wortel, fijngehakt2 stuks
- Broccoli1 stuks
- Bleekselderij2 stengels
- Lasagnabladen200 g
- Parmezaanse kaas100 g
- Mozzarella150 g
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Bak het rundergehakt tot het bruin is.
- 2Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak nog 5 minuten. Blancheer de broccoliroosjes kort in kokend water en giet af.
- 3Verwarm de oven voor op 180°C (350°F). Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje rode saus. Leg hierover een laag lasagnabladen, gevolgd door een laag gehaktmengsel, een laag broccoli en weer een laag rode saus. Herhaal dit proces, eindigend met een laag rode saus of de bechamelsaus
- 4Bestrooi met Parmezaanse kaas en leg de plakjes mozzarella er bovenop.
- 5Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 25 minuten. Verwijder daarna de folie en bak nog 10-15 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
- 6Haal de lasagna uit de oven en laat 10 minuten rusten voordat je het serveert.
- 7Tip: Serveer met een knapperige groene salade
Lasagna is een Italiaans gerecht dat bekend staat om zijn lagen pasta, saus, kaas en andere ingrediënten zoals vlees en groenten. Het is een van de oudste soorten pasta en een belangrijk gerecht in de Italiaanse keuken.
De oorsprong van lasagna gaat terug tot de oudheid, en er zijn verschillende theorieën over waar het precies vandaan komt. Sommige bronnen suggereren dat het kan zijn ontstaan in het oude Griekenland, waar het woord "Laganon" werd gebruikt om een plat stuk deeg te beschrijven dat in lagen werd gesneden. Anderen geloven dat lasagna zijn oorsprong vindt in het oude Rome. Dit recept is met rode saus maar je kan natuurlijk de laatste laag aanbrengen met bechamelsaus voordat je de kaas en mozzarella aanbrengt. En mocht je nog restjes groenten hebben kan je die prima gebruiken in deze lasagna.