Personen
-
+
Ingrediënten
- Griekse yoghurt1 kopje
- Komkommer1 stuks
- Knoflook3 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Witte wijnazijn of citroensap2 theelepels
- Verse dille0.5 bosje
- Zout en peper naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Rasp de komkommer en knijp het overtollige vocht eruit. Je kunt dit doen door de geraspte komkommer in een schone theedoek te leggen en het water eruit te knijpen.In een kom, combineer de Griekse yoghurt, geraspte en uitgeknepen komkommer, fijngehakte knoflook, olijfolie, azijn of citroensap, en dille. Roer goed.
- 2Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus minstens een uur in de koelkast staan voordat je hem serveert, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- 3Deze saus is heerlijk fris en romig, en past perfect bij de smaken van kipgyros en je salade. Je kunt de saus ook gebruiken als dip voor groenten of pitabrood. Voor wat variatie kun je er ook wat komijn doorheen scheppen. Geniet ervan!
Het maken van een heerlijke yoghurtsaus voor bij je kipgyros is vrij eenvoudig. Deze tzatziki-saus is een traditionele Griekse yoghurtsaus en past perfect bij gyros. Ook kan je deze saus gebruiken als dipsaus voor verschillende groentes of dippen met je turkse- of pitabrood. Dit een saus die bij heel veel gerechten past, ook bijvoorbeeld als je gaat bbq’n.