Soep
10 min
30 min

Valentijnsdag Italian Wedding Soup

Op Valentijns dag is dit het gerecht wat je moet presenteren aan je geliefde, de mix van ingrediënten maakt de perfecte soep, net zoals de mix van persoonlijkheden in je relatie hoor te zijn.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Op Valentijns dag is dit het gerecht wat je moet presenteren aan je geliefde, de mix van ingrediënten maakt de perfecte soep, net zoals de mix van persoonlijkheden in je relatie hoor te zijn. Italian Wedding Soup, in het Italiaans bekend als "Minestra Maritata", wat letterlijk "getrouwde soep" betekent, verwijst naar de "huwelijk" van groene groenten en vlees, traditioneel geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden. Deze geliefden soep komt oorspronkelijk uit de regio Campania in Zuid-Italië.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kleine pasta (zoals orzo of acini di pepe)
      100 g
    • Andijvie, grof gesneden
      200 g
    • Gemengd gehakt (rund en varken)
      300 g
    • Ei
      stuks
    • Parmezaanse kaas, geraspt, plus extra voor het serveren
      30 g
    • Italiaanse kruidenmix
      theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Kippenbouillon
      liter
    • Kleine ui, fijngesnipperd
      stuks
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Wortel, in kleine blokjes gesneden
      stuks
    • Olijfolie

    Aan de slag

    • 1
      Meng het gehakt met het ei, de Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, zout en peper. Vorm kleine balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee.
    • 2
      Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en sauteer tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
    • 3
      Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat deze 5-7 minuten koken, of tot ze gaar zijn.
    • 4
      Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal nog eens 7-10 minuten.
    • 5
      Voeg de gesneden andijvie toe in de laatste 2-3 minuten van de kooktijd, zodat deze kan slinken maar nog steeds een beetje knapperig blijft.
    • 6
      Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper. Serveer de soep in kommen en strooi er extra Parmezaanse kaas over.
    • 7
      Wijntip, de regio Campania in Zuid-Italië heeft de meest fantastische witte wijnen zoals de Greco di Tufo (DOCG) of de Costa d’Amalfi (DOC)

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten