Personen
-
+
Ingrediënten
- Penne, of een andere soort pasta300 g
- Broccoli1 stuks
- Doperwten1 kopje
- Basilicum1 handje
- Olijfolie2 eetlepel
- Knoflook, fijngehakt2 teentje
- Slagroom, of volle room1 kopje
- Groentebouillon1 kopje
- Parmezaanse kaas0.5 kopje
- Zout en peper, naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de penne volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn. Giet af en zet opzij.
- 2Blancheer de broccoliroosjes en doperwtjes in kokend water gedurende 2-3 minuten, spoel ze daarna af met koud water. Zet opzij.
- 3Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en sauteer tot geurig. Voeg de bouillon en room toe en laat sudderen tot de saus begint in te dikken. Voeg de Parmezaanse kaas toe en blijf roeren tot de kaas is gesmolten en de saus glad is. Breng op smaak met zout en peper.
- 4Voeg de blancheerde broccoli en doperwtjes toe aan de saus en roer goed om alles met de saus te bedekken. Voeg de fijngehakte basilicum toe en roer goed.
- 5Voeg de gekookte penne toe aan de pan en roer goed om de pasta gelijkmatig te bedekken met de saus en de andere ingrediënten.
- 6Serveer warm en garneer eventueel met extra geraspte Parmezaanse kaas en een paar basilicumblaadjes.
- 7Tip: Dit gerecht is heerlijk geserveerd met een frisse gemengde salade en/of knapperig brood.