Pasta
10 min
20 min

Vega, penne met broccoli, doperwtjes in een romige witte saus.

Vegetarische penne met broccoli, doperwtjes, en basilicum in een romige witte saus.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Penne, of een andere soort pasta
      300 g
    • Broccoli
      stuks
    • Doperwten
      kopje
    • Basilicum
      handje
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Slagroom, of volle room
      kopje
    • Groentebouillon
      kopje
    • Parmezaanse kaas
      0.5 kopje
    • Zout en peper, naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de penne volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn. Giet af en zet opzij.
    • 2
      Blancheer de broccoliroosjes en doperwtjes in kokend water gedurende 2-3 minuten, spoel ze daarna af met koud water. Zet opzij.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en sauteer tot geurig. Voeg de bouillon en room toe en laat sudderen tot de saus begint in te dikken. Voeg de Parmezaanse kaas toe en blijf roeren tot de kaas is gesmolten en de saus glad is. Breng op smaak met zout en peper.
    • 4
      Voeg de blancheerde broccoli en doperwtjes toe aan de saus en roer goed om alles met de saus te bedekken. Voeg de fijngehakte basilicum toe en roer goed.
    • 5
      Voeg de gekookte penne toe aan de pan en roer goed om de pasta gelijkmatig te bedekken met de saus en de andere ingrediënten.
    • 6
      Serveer warm en garneer eventueel met extra geraspte Parmezaanse kaas en een paar basilicumblaadjes.
    • 7
      Tip: Dit gerecht is heerlijk geserveerd met een frisse gemengde salade en/of knapperig brood.
2025 © Eerlijk Eten