Wrap
120 min
35 min

Vegetarisch engels ontbijt in een wrap

Een vegetarisch engels ontbijt van bruine bonen in een tortillawrap. Als je dit recept met bonen uit blik maakt heb je het zo op tafel staan. Maar het weken en het koken van de rauwe bonen hoeft geen belemmering te zijn voor dit ontbijt.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • rauwe bruine bonen
      100 g
    • tortilla’s wraps
      stuks
    • middelgrote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
      stuks
    • grote ui, gesnipperd
      0.5 stuks
    • rode paprika, in reepjes gesneden
      0.5 stuks
    • eieren
      stuks
    • geraspte kaas (naar keuze)
      50 g
    • olijfolie
      eetlepel
    • zout en peper naar smaak
    • verse koriander, zure room, guacamole, of salsa voor garnering (optioneel)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Week de rauwe bruine bonen een nacht in ruim water.
    • 2
      Spoel de bonen af en doe ze in een middelgrote pan. Voeg vers water toe tot de bonen volledig onder staan.
    • 3
      Breng het water aan de kook en laat de bonen op laag vuur in 1,5 tot 2 uur gaar koken. Controleer de gaarheid en giet ze af.
    • 4
      Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
    • 5
      Voeg de gesnipperde ui en paprika toe en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak ze mee tot ze gaar zijn, nog eens 10-12 minuten.
    • 6
      Voeg de gekookte bruine bonen toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en houd het mengsel warm.
    • 7
      Klop de eieren los in een kommetje.
    • 8
      Gebruik dezelfde pan als voor de groenten (of een andere pan als je dat prefereert), verhit deze opnieuw en voeg de losgeklopte eieren toe.
    • 9
      Roer de eieren continu tot ze volledig gestold zijn. Breng op smaak met zout en peper.
    • 10
      Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • 11
      Leg elke tortilla op een bord en verdeel het bonen-groentemengsel over de tortilla's.
    • 12
      Voeg het roergebakken ei toe en bestrooi met geraspte kaas.
    • 13
      Vouw de tortilla’s dicht en serveer direct, eventueel met wat verse koriander, zure room, guacamole of salsa.

Een vegetarisch engels ontbijt van bruine bonen in een tortillawrap. Als je dit recept met bonen uit blik maakt heb je het zo op tafel staan. Maar het weken en het koken van de rauwe bonen hoeft geen belemmering te zijn voor dit ontbijt, gewoon even een dag van tevoren beginnen en je hebt het daarna in 45 minuten op tafel staan of gewoon lekker in bed eten.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten