Salade
10 min
20 min

Vegetarische bulgur salade

Een heerlijk zomers recept van bulgur met feta en gegrilde groenten
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Hier is een heerlijk zomers recept van bulgur met feta en gegrilde groenten. Het is genoeg voor vier personen. Bulgur is een graanproduct dat wordt gemaakt van verschillende tarwesoorten, meestal durumtarwe. Het wordt voorbereid door de tarwekorrels eerst te koken, dan te drogen en vervolgens grof te malen of te breken. De korrels kunnen variëren in grootte van fijn tot grof.

Bulgur wordt traditioneel gebruikt in de keuken van het Midden-Oosten en rondom het Middellandse Zeegebied. Het is een belangrijk ingrediënt in gerechten als tabouleh en pilafs. Bulgur is zeer voedzaam, rijk aan vezels en eiwitten, en een goede bron van verschillende vitamines en mineralen. Het heeft een licht nootachtige smaak en een stevige textuur wanneer het gekookt is, waardoor het goed werkt in een verscheidenheid van gerechten, van salades tot stoofpotten en gebak. Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor rijst of couscous.

Bulgur kan je heel goed in koude, maar ook in warme gerechten gebruiken. Is vegetarisch niets voor jou? Combineer dit dan lekker met lamskoteletten, merguez worstjes of kip.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bulgur
      1.5 kopje
    • Water
      kopjes
    • Courgette
      stuks
    • Aubergine
      stuks
    • Grote ui
      stuks
    • Wortel
      stuks
    • Trostomaten
      stuks
    • Fetakaas
      200 g
    • Olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • Peterselie
      0.5 bosje

    Aan de slag

    • 1
      Breng het water aan de kook in een middelgrote pan en voeg de bulgur toe, dek de pan af en zet het vuur laag. Laat het vervolgens sudderen tot de bulgur al het water heeft opgenomen, meestal ongeveer 15 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat het afkoelen.
    • 2
      Terwijl de bulgur kookt, snij je de courgette, aubergine, ui en wortels in dunne plakjes. De trostomaten snij je in helften.
    • 3
      .Verwarm de grillpan of bbq voor op middelhoog vuur en bestrijk de gesneden groenten licht met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Dan grill je de groenten in batches tot ze gaar en licht gebakken zijn - meestal duurt dit ongeveer 3-4 minuten per kant.
    • 4
      Zodra de groenten klaar zijn, meng je ze met de afgekoelde bulgur. Verkruimel de feta over het gerecht. Vervolgens voeg je extra olijfolie, zout en peper toe naar smaak, en bestrooi het geheel met de verse peterselie.
    • 5
      Serveer het gerecht warm of op kamertemperatuur, afhankelijk van je voorkeur. Vanzelfsprekend kun je ook andere groenten toevoegen of vervangen op basis van wat je in huis hebt.
  • Probeer ook

    Wilde perziken

    De wilde perzik, ook bekend als de Prunus persica var. laciniata, is een variëteit van de gewone perzik. Wat deze perzik uniek maakt, zijn de diep ingesneden, bijna golvende bladeren en een vaak kleinere, stevige vrucht.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten