Vegetarisch
10 min
15 min

Vegetarische courgette-pannenkoekjes

en vegetarische courgette-pannenkoek met crème fraîche en bosui is een smaakvol en licht gerecht dat geschikt is voor een snel ontbijt of een lekkere lunch.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • middelgrote courgette
      stuks
    • kleine aardappel
      stuks
    • kleine ui
      stuks
    • bosui, fijngesneden
      stuks
    • ei, geklopt
      stuks
    • bloem
      0.25 kopje
    • bakpoeder
      0.5 theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • olie voor het bakken
      eetlepel
    • kleine rode peper, fijngesneden (optioneel)
      stuks
    • crème fraîche
      100 g

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Rasp de courgette, aardappel en ui met een grove rasp. Leg het mengsel op een schone theedoek, vouw het dicht en knijp het overtollige vocht eruit.
    • 2
      Doe het uitgelekte mengsel in een kom. Voeg de fijngesneden bosui, geklopt ei, bloem, bakpoeder, zout en peper toe. Als je wat extra pit wilt, voeg dan de fijngesneden rode peper toe. Meng alles goed.
    • 3
      Verhit 1-2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Gebruik een eetlepel om kleine porties van het beslag in de pan te scheppen. Druk ze plat om kleine pannenkoekjes te vormen. Bak ze 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn.
    • 4
      In een kleine kom, meng de crème fraîche met de fijngesneden bosui. Voeg zout en peper naar smaak toe. Als je wilt, kun je ook een half teentje fijngewreven knoflook toevoegen voor extra smaak.
    • 5
      Serveer de kleine courgette-pannenkoeken warm en voeg een klein lepeltje van de crème fraîche topping toe. Bestrooi eventueel met extra fijngesneden bosui.

Een vegetarische courgette-pannenkoek met crème fraîche en bosui is een smaakvol en licht gerecht dat geschikt is voor een snel ontbijt of een lekkere lunch. Hier is een eenvoudig recept voor twee personen.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten