Afdrukken
Een vegetarische courgette-pannenkoek met crème fraîche en bosui is een smaakvol en licht gerecht dat geschikt is voor een snel ontbijt of een lekkere lunch. Hier is een eenvoudig recept voor twee personen.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- middelgrote courgette1 stuks
- kleine aardappel1 stuks
- kleine ui1 stuks
- bosui, fijngesneden1 stuks
- ei, geklopt1 stuks
- bloem0.25 kopje
- bakpoeder0.5 theelepel
- Zout en peper naar smaak
- olie voor het bakken1 eetlepel
- kleine rode peper, fijngesneden (optioneel)1 stuks
- crème fraîche100 g
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Rasp de courgette, aardappel en ui met een grove rasp. Leg het mengsel op een schone theedoek, vouw het dicht en knijp het overtollige vocht eruit.
- 2Doe het uitgelekte mengsel in een kom. Voeg de fijngesneden bosui, geklopt ei, bloem, bakpoeder, zout en peper toe. Als je wat extra pit wilt, voeg dan de fijngesneden rode peper toe. Meng alles goed.
- 3Verhit 1-2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Gebruik een eetlepel om kleine porties van het beslag in de pan te scheppen. Druk ze plat om kleine pannenkoekjes te vormen. Bak ze 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn.
- 4In een kleine kom, meng de crème fraîche met de fijngesneden bosui. Voeg zout en peper naar smaak toe. Als je wilt, kun je ook een half teentje fijngewreven knoflook toevoegen voor extra smaak.
- 5Serveer de kleine courgette-pannenkoeken warm en voeg een klein lepeltje van de crème fraîche topping toe. Bestrooi eventueel met extra fijngesneden bosui.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten