Prei
10 min
20 min

Vegetarische gestoofde prei met erwten

Gestoomde prei met erwten is perfect als bijgerecht voor 3-4 personen. Het combineert de zoetheid van erwten met de subtiele, aardse smaak van prei. Dit gerecht past goed bij gegrilde of geroosterde vis of kip.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Gestoomde prei met erwten is perfect als bijgerecht voor 3-4 personen. Het combineert de zoetheid van erwten met de subtiele, aardse smaak van prei. Dit gerecht past goed bij gegrilde of geroosterde vis of kip, en is ook heerlijk als onderdeel van een vegetarische maaltijd.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • grote prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
      stuks
    • bevroren of verse erwten
      kopje
    • olijfolie
      eetlepel
    • laurierblaadjes
      stuks
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • zout en peper naar smaak
    • gedroogde tijm
      0.5 theelepel
    • groentebouillon of water
      150 ml
    • verse peterselie of dille voor garnering (optioneel)

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Snijd het donkergroene gedeelte van de prei af en gebruik alleen het witte en lichtgroene deel. Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel grondig om zand te verwijderen. Snijd ze vervolgens in ringen.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en fruit deze tot het geurig is, maar niet bruin. Voeg de preiringen toe en bak ze een paar minuten tot ze iets zachter zijn. Voeg de erwten, tijm, laurier, zout en peper toe. Roer alles goed door.
    • 3
      Voeg de groentebouillon of water toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat het ongeveer 10-15 minuten stomen, of totdat de prei zacht is en de erwten gaar zijn.
    • 4
      Controleer de smaak en pas zo nodig aan met extra zout en peper. Garneer met verse peterselie of dille. Serveer warm als bijgerecht.
    • 5
      Serveertips Perfect met Vlees: Dit gerecht is heerlijk bij gegrilde kip of vis, zoals zalm of forel. Vegetarische Optie: Serveer het als onderdeel van een vegetarische maaltijd met quinoa of een graansoort naar keuze. Extra Eiwitten: Voeg gekookte linzen of witte bonen toe voor een vollere maaltijd.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten