Personen
-
+
Ingrediënten
- Linguine of spaghetti of een andere pasta.200 g
- Oesterzwammen, schoongemaakt en in reepjes gesneden150 g
- Knoflook, fijngehakt2 teentje
- Kleine rode chilipeper, fijngehakt (optioneel voor extra pit)1 stuks
- Een handvol verse peterselie, grof gehakt
- Olijfolie2 eetlepel
- Parmezaanse kaas, geraspt50 g
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Verse dille voor garnering
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng een grote pan water aan de kook met een snufje zout. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente, meestal ongeveer 10-12 minuten.
- 2Terwijl de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit deze tot het goudbruin is, ongeveer 1-2 minuten. Let op dat de knoflook niet verbrandt.
- 3Voeg de oesterzwammen toe aan de pan en bak deze tot ze zacht zijn en beginnen te bruinen, ongeveer 5-7 minuten.
- 4Optioneel, voeg de rode chilipeper toe aan de zwammen en bak deze een extra minuut mee voor wat extra pit.
- 5Zodra de pasta klaar is, giet je deze af en bewaar een beetje van het kookvocht. Voeg de pasta toe aan de pan met de oesterzwammen en meng goed. Als de saus te dik is, kan je een beetje van het bewaarde kookvocht toevoegen om de saus te verdunnen.
- 6Voeg de verse peterselie toe en breng het geheel op smaak met zout en zwarte peper. Meng alles goed door elkaar.
- 7Verdeel de pasta over twee borden, bestrooi met Parmezaanse kaas en garneer met verse dille.
- 8Serveer direct en geniet van je pasta met oesterzwammen!
Snelle makkelijke vegetarische pasta met oesterzwammen voor twee personen die je in een half uurtje op tafel hebt staan.
