Risotto
15 min
30 min

Vegetarische Risotto van kastanjechampignons met selderij

Deze risotto combineert de aardse smaken van kastanjechampignons met de frisheid van selderij, allemaal samengebracht door romige Arborio rijst en Parmezaanse kaas. Een perfect vegetarisch gerecht voor gezellig diner voor twee.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Arborio rijst
      kopje
    • groentebouillon
      kopje
    • bleekselderij, fijngesneden
      stuks
    • kleine ui, fijngesnipperd
      stuks
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • kastanjechampignons, in plakjes gesneden
      200 g
    • droge witte wijn (optioneel)
      kopje
    • Parmezaanse kaas, geraspt
      0.5 kopje
    • olijfolie
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Een snufje nootmuskaat (optioneel)
    • Verse basilicum of peterselie voor garnering (optioneel)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de bouillon in een aparte pan op laag vuur.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze zacht en transparant zijn.
    • 3
      Voeg de fijngesneden bleekselderij en gesneden kastanjechampignons toe. Sauteer de groenten tot de selderij zacht is en de champignons hun vocht hebben vrijgegeven en bruin beginnen te worden.
    • 4
      Voeg de Arborio rijst toe en roer goed om alle korrels met olie te bedekken. Kook tot de rijst een glazige rand heeft maar nog stevig in het midden is.
    • 5
      Als je wijn gebruikt, voeg deze dan nu toe. Laat de alcohol verdampen terwijl je blijft roeren.
    • 6
      Begin met het een voor een toevoegen van de kopjes warme bouillon, waarbij je blijft roeren tot de vloeistof bijna volledig is opgenomen voordat je de volgende kop toevoegt.
    • 7
      Wanneer de rijst gaar is, voeg je de geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat toe. Meng alles goed door elkaar.
    • 8
      Schep de risotto op borden, garneer met wat basilicum blaadjes of vers gehakte peterselie en serveer direct.

Deze risotto combineert de aardse smaken van kastanjechampignons met de frisheid van selderij, allemaal samengebracht door romige Arborio rijst en Parmezaanse kaas. Een perfect vegetarisch gerecht voor gezellig diner voor twee.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten