Loempia's
10 min
10 min

Vietnamese loempia's van brickdeeg

Vietnamese loempia's, bekend als springrolls, zijn een populaire snack die gewoonlijk wordt bereid met rijstpapier. Het gebruik van brickdeeg in plaats van rijstpapier geeft een draai aan dit gerecht, waardoor ze extra knapperig worden.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Vellen brickdeeg
      vellen
    • Kipfilet, fijngehakt
      300 g
    • Glasnoedels, gekookt en fijngehakt
      100 g
    • Wortel, geraspt
      stuks
    • Witte kool, fijngesneden
      kopje
    • Lente-ui, fijngehakt
      stuks
    • Verse koriander, fijngehakt
      eetlepel
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Geraspte gember
      theelepel
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Sesamolie
      theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Plantaardige olie voor het frituren
    • Vissaus
      eetlepel
    • Rijstazijn
      eetlepel
    • Limoensap
      eetlepel
    • Suiker
      theelepel
    • Rode chilipeper, fijngehakt (optioneel)
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit een beetje olie in een pan en voeg de fijngehakte kip toe. Bak tot de kip gaar is.
    • 2
      Voeg de knoflook, gember, wortel, witte kool, lente-ui en koriander toe. Bak tot de groenten zacht zijn.
    • 3
      Voeg de sojasaus en sesamolie toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
    • 4
      Meng de gekookte glasnoedels door de vulling en zet apart om af te koelen.
    • 5
      Leg een vel brickdeeg op een vlakke ondergrond. Schep ongeveer twee eetlepels van de vulling op het deeg, dicht bij een van de hoeken.
    • 6
      Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg strak op rond de vulling. Gebruik een beetje water om de randen te verzegelen.
    • 7
      Verhit de plantaardige olie in een diepe pan.
    • 8
      Frituur de loempia's in kleine porties tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
    • 9
      Haal ze uit de olie en leg ze op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
    • 10
      Meng in een kom de vissaus, rijstazijn, limoensap, suiker, gehakte knoflook en chilipeper.
    • 11
      Roer goed tot de suiker is opgelost en voeg de julienne gesneden wortel toe als garnering.
    • 12
      Serveer de warme loempia's met de dipsaus aan de zijkant.

Vietnamese loempia's, bekend als springrolls, zijn een populaire snack die gewoonlijk wordt bereid met rijstpapier. Het gebruik van brickdeeg in plaats van rijstpapier geeft een draai aan dit gerecht, waardoor ze extra knapperig worden. Hier is een recept voor Vietnamese loempia's met kip, gemaakt van brickdeeg, geserveerd met een heerlijke dipsaus.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten