Loempia's
10 min
10 min
Vietnamese loempia's van brickdeeg

Vietnamese loempia's, bekend als springrolls, zijn een populaire snack die gewoonlijk wordt bereid met rijstpapier. Het gebruik van brickdeeg in plaats van rijstpapier geeft een draai aan dit gerecht, waardoor ze extra knapperig worden.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Vellen brickdeeg8 vellen
- Kipfilet, fijngehakt300 g
- Glasnoedels, gekookt en fijngehakt100 g
- Wortel, geraspt1 stuks
- Witte kool, fijngesneden1 kopje
- Lente-ui, fijngehakt1 stuks
- Verse koriander, fijngehakt2 eetlepel
- Knoflook, fijngehakt1 teentje
- Geraspte gember1 theelepel
- Sojasaus1 eetlepel
- Sesamolie1 theelepel
- Zout en peper naar smaak
- Plantaardige olie voor het frituren
- Vissaus4 eetlepel
- Rijstazijn2 eetlepel
- Limoensap1 eetlepel
- Suiker2 theelepel
- Rode chilipeper, fijngehakt (optioneel)1 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit een beetje olie in een pan en voeg de fijngehakte kip toe. Bak tot de kip gaar is.
- 2Voeg de knoflook, gember, wortel, witte kool, lente-ui en koriander toe. Bak tot de groenten zacht zijn.
- 3Voeg de sojasaus en sesamolie toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
- 4Meng de gekookte glasnoedels door de vulling en zet apart om af te koelen.
- 5Leg een vel brickdeeg op een vlakke ondergrond. Schep ongeveer twee eetlepels van de vulling op het deeg, dicht bij een van de hoeken.
- 6Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg strak op rond de vulling. Gebruik een beetje water om de randen te verzegelen.
- 7Verhit de plantaardige olie in een diepe pan.
- 8Frituur de loempia's in kleine porties tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
- 9Haal ze uit de olie en leg ze op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
- 10Meng in een kom de vissaus, rijstazijn, limoensap, suiker, gehakte knoflook en chilipeper.
- 11Roer goed tot de suiker is opgelost en voeg de julienne gesneden wortel toe als garnering.
- 12Serveer de warme loempia's met de dipsaus aan de zijkant.
Vietnamese loempia's, bekend als springrolls, zijn een populaire snack die gewoonlijk wordt bereid met rijstpapier. Het gebruik van brickdeeg in plaats van rijstpapier geeft een draai aan dit gerecht, waardoor ze extra knapperig worden. Hier is een recept voor Vietnamese loempia's met kip, gemaakt van brickdeeg, geserveerd met een heerlijke dipsaus.
