Soep
10 min
25 min

Wortel-koriandersoep

Dit is een heerlijke, romige soep die de zoete smaak van wortels combineert met de frisse, citrusachtige smaak van koriander. Deze soep is eenvoudig te bereiden en biedt een perfecte balans van zoet en hartig, wat het een favoriet maakt in vele keukens.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Wortel
      300 g
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Groentebouillon
      500 ml
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Slagroom
      100 ml
    • Verse koriander
    • Zout en peper naar smaak
    • Brood
      sneetjes

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Schil en snijd de wortels in plakjes.
    • 2
      Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
    • 3
      Hak de koriander (of peterselie) grof.
    • 4
      Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • 5
      Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze 3-4 minuten, tot ze zacht en geurig zijn.
    • 6
      Voeg de gesneden wortels toe aan de pan en bak deze nog 5 minuten mee.
    • 7
      Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
    • 8
      Zet het vuur lager en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, of tot de wortels gaar zijn.
    • 9
      Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
    • 10
      Voeg de gehakte koriander (of peterselie) toe en pureer nog even kort.
    • 11
      Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
    • 12
      Schep de soep in kommen.
    • 13
      Garneer met een scheutje room en wat extra gehakte koriander (of peterselie).
    • 14
      Serveer met sneetjes brood aan de zijkant.
    • 15
      Alternatief voor Koriander Als je geen koriander wilt gebruiken, vervang deze dan door een gelijke hoeveelheid verse peterselie. Dit geeft de soep een iets mildere, frisse smaak die goed samengaat met de zoete wortels

Wortel-koriandersoep is een heerlijke, romige soep die de zoete smaak van wortels combineert met de frisse, citrusachtige smaak van koriander. Deze soep is eenvoudig te bereiden en biedt een perfecte balans van zoet en hartig, wat het een favoriet maakt in vele keukens. Het is het een populaire keuze in de Britse keuken en wordt het vaak geserveerd als een licht voorgerecht of lunch. De soep is geliefd om zijn levendige kleur, rijke smaak en voedzame eigenschappen, en kan gemakkelijk worden aangepast met verschillende kruiden en specerijen naar smaak. Mocht je geen koriander lusten vervang je dit gewoon door peterselie.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten