Lasagne
20 min
35 min

Zalm lasagne met spinazie en kappertjes

Zalm lasagne met spinazie en kappertjes. Dit is een variatie op de lasagne bolognese, waarbij zalm wordt gebruikt in plaats van gehakt. Het gebruik van vis in pasta is typisch voor de Italiaanse keuken, vooral in regio's die dicht bij de zee liggen.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Verse lasagnebladen
      stuks
    • Verse zalmfilet, in dunne plakjes
      500 g
    • Verse spinazie
      400 g
    • Kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
      eetlepel
    • Ongezouten boter
      50 g
    • Bloem
      50 g
    • Volle melk
      500 ml
    • Geraspte kaas (zoals Gruyère of mozzarella)
      150 g
    • Middelgrote ui, fijngesnipperd
      stuks
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Zout en zwarte peper naar smaak
    • Snufje nootmuskaat (optioneel)
    • Olijfolie voor bakken

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm je oven voor op 190 graden Celsius.
    • 2
      Verhit een pan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
    • 3
      Voeg de verse spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper, en voeg de kappertjes toe. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken om overtollig water te verwijderen.
    • 4
      Kruid de zalmplakjes met zout en peper naar smaak.
    • 5
      Maak de bechamelsaus: Smelt de boter in een sauspan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux, laat dit 2 minuten koken. Giet geleidelijk melk erbij, constant roerend tot de saus dik en glad is. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe voor extra smaak.
    • 6
      Vet een ovenschaal licht in met olie of boter.
    • 7
      Leg een laag verse lasagnebladen op de bodem van de schaal.
    • 8
      Schep de helft van de spinazie-kappertjesmengsel op de bladen, gevolgd door de helft van de zalm.
    • 9
      Giet een deel van de bechamelsaus over de zalm en spinazie.
    • 10
      Herhaal de lagen met nog een laag lasagnebladen, spinazie-kappertjesmengsel, zalm en bechamelsaus.
    • 11
      Dek af met een laatste laag verse lasagnebladen en giet de resterende bechamelsaus eroverheen.
    • 12
      Bestrooi met de geraspte kaas.
    • 13
      Plaats de lasagne in de oven en bak 30-35 minuten, tot de kaas goudbruin is en de saus borrelt.
    • 14
      Haal de lasagne uit de oven en laat het 5 minuten staan voordat je het serveert.

Zalm lasagne met spinazie en kappertjes. Dit is een variatie op de lasagne bolognese, waarbij zalm wordt gebruikt in plaats van gehakt. Het gebruik van vis in pasta is typisch voor de Italiaanse keuken, vooral in regio's die dicht bij de zee liggen. Deze recept is zeer geschikt voor iedereen die de voorkeur geeft aan vis boven vlees.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten