Afdrukken
Personen
-
+
Ingrediënten
- Sojasaus100 ml
- Palmsuiker75 g
- Melasse
- Gemberwortel2 cm
- Knoflook1 teentje
- Steranijs1 stuks
- Rode peper0.5 stuks
Aan de slag
- 1Hak de gemberwortel, knoflook en peper fijn met je mes, Magimix Micro of je staafmixer.
- 2Doe alle ingrediënten in de pan met de sojasaus en breng dan al roerend langzaam aan de kook.
- 3Voorzichtig ongeveer 10 minuten in laten koken tot ‘stroperige’ dikte. Let op dat het niet aanbrandt. En pas op met proeven want suiker is erg heet en voordat je het weet heb je een brandblaar op je lip!
- 4Gebruik je de Melasse let dan op want die is nogal bitter en totaal niet zoet. Dus als je die gebruikt zul je ook zeker palmsuiker moeten gebruiken, Ketjap Manis hoort namelijk zoet zijn.
- 5Laat het afkoelen en ‘zeef’ eventueel de gemberwortel, knoflook en chilipeper uit de Ketjap en bewaar in de koelkast. [Tip: Om ervoor te zorgen dat alle smaken zich kunnen blijven ontwikkelen en een extra ‘authentiek’ gevoel te geven aan de saus kun je er ook voor kiezen de ketjap juist niét te zeven!].
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten