Krijg toegang tot de lekkerste recepten van onze chefkoks
Alleen leden van de EerlijkEten community hebben toegang tot onze recepten. Heb je nog geen EerlijkEten account? Meld je dan nu aan!
Ben je al lid? Klik hier om in te loggen
Afdrukken
Zo maak je de perfecte Kip Saté
Personen
-
+
Ingrediënten
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Mocht je stokjes gebruiken voor de sate kippendijen, laat die dan een half uurtje in water weken, zodat ze niet verbranden op de BBQ
- 2Marineer de sate kippendijen met de ketjap, oestersaus, sambal, knoflook en olie en roer door de marinade. Laat een minuutje of 30 in de koelkast staan. Als je ze op stokjes wil doen is dit het moment! Pak een grilpan en gril op een gemiddeld vuur de kippendijen in een minuutje of 5 -7 gaar. Of grill ze op je buitenkeuken, bbq of green egg. Wij eten ze vaak zonder stokjes en gieten in de pan de satesaus erover heen. Lekker met rijst, gestoomde groente’s of zelfgemaakte patat!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Mocht je stokjes gebruiken voor de sate kippendijen, laat die dan een half uurtje in water weken, zodat ze niet verbranden op de BBQ
- 2Marineer de sate kippendijen met de ketjap, oestersaus, sambal, knoflook en olie en roer door de marinade. Laat een minuutje of 30 in de koelkast staan. Als je ze op stokjes wil doen is dit het moment! Pak een grilpan en gril op een gemiddeld vuur de kippendijen in een minuutje of 5 -7 gaar. Of grill ze op je buitenkeuken, bbq of green egg. Wij eten ze vaak zonder stokjes en gieten in de pan de satesaus erover heen. Lekker met rijst, gestoomde groente’s of zelfgemaakte patat!