Salade
10 min
10 min

Zomersalade met veldsla, paprika, groene peper en radijs

Een kleurrijke en gezonde salade! Snel klaar en een eenvoudige manier om diverse ingrediënten te combineren. Kijk ook wat je nog meer in de koelkast hebt liggen. Dit kan eigenlijk niet mislukken!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rucola
      handjes
    • Veldsla
      handjes
    • Rode paprika
      stuks
    • Groene peper
      stuks
    • Radijsjes
      handje
    • Bosuitjes
      stuks
    • Koolrabi
      stuks
    • Olijfolie, zout, peper, mosterd en limoensap voor de dressing

    Aan de slag

    • 1
      Was de rucola en de veldsla grondig en laat deze drogen.
    • 2
      Snijd de paprika en de groene peper in dunne reepjes. Verwijder bij de groene peper de zaadjes om de scherpte iets te verminderen (als je dat wilt).
    • 3
      Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.
    • 4
      Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
    • 5
      Schil de koolrabi en snijd deze in hele dunne reepjes(julienne) of rasp deze grof.
    • 6
      Sprenkel in een kom er wat citroensap overheen zodat hij niet te snel gaat verkleuren.
    • 7
      Maak een eenvoudige dressing door olijfolie, mosterd, citroensap, zout en peper goed op smaak te mengen. Je kunt ook een beetje honing toevoegen voor een zoete touch.
    • 8
      Giet de dressing over de salade net voor het serveren en meng goed.
    • 9
      Deze salade is knapperig, fris en vol van smaak - perfect voor een zomerse dag! Je kunt ook de gegrilde kip of bloemkoolrijst van deze week toevoegen voor extra proteïnes, als je dat wilt.

Deze week gaan we een kleurrijke en gezonde salade maken! Snel klaar en een eenvoudige manier om deze ingrediënten te combineren in een zomerse salade. Kijk ook wat je nog meer in de koelkast hebt liggen. Je kan deze salade heel makkelijk oppimpen met komkommer, tomaatjes, ui, feta of mengen met wat couscous. Ook gezond is het toevoegen van nootjes, kruiden, bonen of een lekkere rijpe avocado erbij om je salade helemaal tot één groot smaakfestival te maken. Geniet van het experimenteren, want dit kan eigenlijk niet mislukken!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten