Afdrukken
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Runderbouillon0.5 stuks
- Knoflook1 stuks
- Olijfolie10 ml
- Courgette1 stuks
- Tomatenpulp blik200 g
- Paprika1 stuks
- Maïs150 g
- Trostomaten1 stuks
- Mager rundergehakt75 g
- Parmezaanse kaas snippers10 g
- Ui0.5 stuks
Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
- 2Snijd de courgettes over de lengte door de midden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit, zorg er wel voor dat de courgette heel blijft.
- 3Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
- 4Laat een diepe koekenpan warm worden en doe hier eetlepels olie in.
- 5Fruit de uitjes met de knoflook zachtjes aan en voeg het gehakt toe.
- 6Rul het gehakt en laat bakken tot het vocht verdampt is.
- 7Snijd ondertussen het vruchtvlees van de courgette in fijne blokjes en snijd de paprika en de trostomaten ook in blokjes en voeg toe aan het gehakt mengsel.
- 8Voeg nu ook de mais, tomaten polpa en het bouillon blokje toe.
- 9Laat het geheel nu indampen op middel hoog vuur tot bijna al het vocht verdampt is. (TIP! Voeg eventueel wat oregano en tijm toe en een goeie scheut rode wijn!)
- 10Pak een grote ovenschaal en leg hier de courgettes in, besprenkel met olijfolie, peper en zout.
- 11Vul je courgettes met het gehakt mengsel en verdeel de Parmezaanse kaas over de courgettes.
- 12Plaats de ovenschaal in de oven voor minuten.
- 13Eet smakelijk!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten