Oven
20 min
20 min

Zucchini al forno met gehakt en gesmolten kaas

Een heerlijk en gezond ovengerecht met courgette, gehakt en groenten, bedekt met een smakelijk laagje Parmezaanse kaas.
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Runderbouillon
      0.5 stuks
    • Knoflook
      stuks
    • Olijfolie
      10 ml
    • Courgette
      stuks
    • Tomatenpulp blik
      200 g
    • Paprika
      stuks
    • Maïs
      150 g
    • Trostomaten
      stuks
    • Mager rundergehakt
      75 g
    • Parmezaanse kaas snippers
      10 g
    • Ui
      0.5 stuks

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
    • 2
      Snijd de courgettes over de lengte door de midden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit, zorg er wel voor dat de courgette heel blijft.
    • 3
      Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
    • 4
      Laat een diepe koekenpan warm worden en doe hier eetlepels olie in.
    • 5
      Fruit de uitjes met de knoflook zachtjes aan en voeg het gehakt toe.
    • 6
      Rul het gehakt en laat bakken tot het vocht verdampt is.
    • 7
      Snijd ondertussen het vruchtvlees van de courgette in fijne blokjes en snijd de paprika en de trostomaten ook in blokjes en voeg toe aan het gehakt mengsel.
    • 8
      Voeg nu ook de mais, tomaten polpa en het bouillon blokje toe.
    • 9
      Laat het geheel nu indampen op middel hoog vuur tot bijna al het vocht verdampt is. (TIP! Voeg eventueel wat oregano en tijm toe en een goeie scheut rode wijn!)
    • 10
      Pak een grote ovenschaal en leg hier de courgettes in, besprenkel met olijfolie, peper en zout.
    • 11
      Vul je courgettes met het gehakt mengsel en verdeel de Parmezaanse kaas over de courgettes.
    • 12
      Plaats de ovenschaal in de oven voor minuten.
    • 13
      Eet smakelijk!

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten