Afdrukken
Een courgette is voor mij de allemansvriend in de keuken. Je kan er van alles mee maken, van soep tot grill gerecht en het neemt heel makkelijk smaken op. De courgette, ook bekend als zucchini, is een soort zomerpompoen die oorspronkelijk uit Amerika komt.
De soorten pompoen waar de courgette van afstamt zijn al duizenden jaren in cultuur in Midden- en Zuid-Amerika.
De courgette zoals we die tegenwoordig kennen werd pas ontwikkeld in het noorden van Italië in de late 19e eeuw. Daar komt ook de naam 'zucchini' vandaan, wat 'kleine pompoen' betekent in het Italiaans.
Dit keer eens een ander courgette gerecht dan je vaak tegenkomt. Deze Zucchini Fritters (courgette beignets) kan je maken als bijgerecht maar ook lekker als lunch of ontbijt.
Probeer ook
Je Doet Geen Ananas op een ****ing Pizza, Gordon Ramsay
Ananas op een pizza, kan dat wel of niet? De eeuwige discussie vindt ook plaats onder topkoks. Maar meningen zijn er om bijgesteld te worden, toch?
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Courgette1 stuks
- Zout0.5 theelepel
- Ui0.5 stuks
- Knoflook1 teentje
- Verse dille0.25 kopje
- Verse peterselie0.25 kopje
- Ei1 stuks
- Bloem0.25 kopje
- Feta0.25 kopje
- Olijfolie
- Zwarte pepernaar smaak
Aan de slag
- 1Rasp de courgette in een grote kom. Strooi het zout over de courgette en meng het goed door elkaar. Laat het 10 minuten staan, het zout zal het vocht uit de courgette trekken.
- 2Na 10 minuten, druk zoveel mogelijk vocht uit de courgette met behulp van een theedoek of kaasdoek.
- 3Voeg de ui, knoflook, dille, peterselie, ei, bloem, feta, zout en peper toe aan de uitgelekte courgette. Meng alles goed door elkaar totdat je een consistent mengsel krijgt.
- 4Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep het courgettemengsel in de pan met behulp van een lepel, ongeveer 2 eetlepels per beignet. Bak de beignets ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en krokant zijn.
- 5Leg de beignets op een bord bekleed met keukenpapier om overtollige olie te absorberen.
- 6Serveer de courgette beignets warm, eventueel met je favoriete saus of een beetje Griekse yoghurt met bieslook.
Probeer ook
Je Doet Geen Ananas op een ****ing Pizza, Gordon Ramsay
Ananas op een pizza, kan dat wel of niet? De eeuwige discussie vindt ook plaats onder topkoks. Maar meningen zijn er om bijgesteld te worden, toch?
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten