Pad Thai is een populair Thais straatgerecht. De volledige naam van het gerecht is "kway teow pad Thai", waarbij "kway teow" verwijst naar rijstnoedels in het Chinees en "pad" in het Thais "gebakken" betekent. Pad Thai is een roerbakgerecht dat bestaat uit rijstnoedels, je kan ook prima mie of rijst gebruiken, die worden gebakken met een combinatie van ingrediënten zoals eieren, tofu, garnalen of kip, en soms vis, verrijkt met smaakmakers zoals tamarinde, vissaus, knoflook, chilipeper en palm- of bruine suiker. Het gerecht wordt vaak geserveerd met een verscheidenheid aan verse kruiden en garneringen, zoals pinda's, limoen, koriander en taugé.
Er wordt vaak gezegd dat Pad Thai in de jaren '30 werd gepromoot door de Thaise overheid en premier Plaek Phibunsongkhram als onderdeel van een campagne om het nationale bewustzijn en patriottisme te versterken. In die tijd was Thailand bezig met het bevorderen van zijn eigen cultuur en identiteit, en het gerecht, met zijn unieke Thaise smaken, werd gezien als een manier om de Thaise keuken te onderscheiden.