Stoofpot
10 min
20 min
Savooiekool Stoofpotje met Gehakt en Aardappel

Deze Savooiekool Stoofpotje brengt de klassiekers samen in een heerlijke, snel te bereiden maaltijd. Met verse savooiekool, malse gehakt en romige aardappelen is dit gerecht perfect voor een doordeweekse avond wanneer je iets hartigs wilt dat snel klaar is. De toegevoegde knoflook en ui geven het extra smaak, waardoor het iets weg heeft van een Hollandse keukenervaring met een twist.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Savooiekool1 stuk
- Gehakt400 gram
- Aardappel3 stuks
- Ui1 stuk
- Knoflook2 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Zout1 theelepel
- Peper
- Paprikapoeder1 theelepel
- Bouillonblokje1 stuk
- Water200 ml
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de savooiekool in dunne repen, schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- 2Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het gehakt rul.
- 3Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
- 4Voeg de aardappelblokjes, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.
- 5Doe de savooiekool erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
- 6Giet het water in de pan, roer goed door en laat 15 minuten stoven met deksel op de pan, tot de aardappelen gaar zijn.