Stoofpot
10 min
20 min

Savooiekool Stoofpotje met Gehakt en Aardappel

Deze Savooiekool Stoofpotje brengt de klassiekers samen in een heerlijke, snel te bereiden maaltijd. Met verse savooiekool, malse gehakt en romige aardappelen is dit gerecht perfect voor een doordeweekse avond wanneer je iets hartigs wilt dat snel klaar is. De toegevoegde knoflook en ui geven het extra smaak, waardoor het iets weg heeft van een Hollandse keukenervaring met een twist.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Savooiekool
      stuk
    • Gehakt
      400 gram
    • Aardappel
      stuks
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Zout
      theelepel
    • Peper
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Bouillonblokje
      stuk
    • Water
      200 ml

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de savooiekool in dunne repen, schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het gehakt rul.
    • 3
      Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
    • 4
      Voeg de aardappelblokjes, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.
    • 5
      Doe de savooiekool erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
    • 6
      Giet het water in de pan, roer goed door en laat 15 minuten stoven met deksel op de pan, tot de aardappelen gaar zijn.
2025 © Eerlijk Eten