Rijst
10 min
20 min
Chinees roerbak met bavette en broccoli

De malse plakjes bavette worden kort gebakken met knapperige broccoli in een hartige saus van oestersaus, soja en een vleugje sesamolie. Samen met de geurige, zelfgemaakte gebakken rijst is dit het perfecte gerecht voor een gezellige maaltijd voor twee.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Bavette250 g
- Broccoli1 stuks
- Knoflook2 teentjes
- Gember1 stuks
- Oestersaus3 eetlepel
- Sojasaus2 eetlepel
- Chinese Rijstwijn1 eetlepel
- Sesamolie0.5 theelepel
- Plantaardige olie2 eetlepel
- Maïzena1 theelepel
- Water3 eetlepel
- Peper naar smaak
- Witte rijst300 g
- Lente ui1 stuks
- Ei1 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Marineer de plakjes bavette ongeveer 10 minuten in een mengsel van 1 eetlepel sojasaus, Chinese rijstwijn (of sherry) en een snufje peper.
- 2Maak ondertussen de saus door in een kommetje de rest van de sojasaus, oestersaus, sesamolie, maïzena en water goed door elkaar te roeren.
- 3Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur.
- 4Breek het ei erin en roerbak kort tot een roerei ontstaat.
- 5Voeg de rijst toe en roerbak ongeveer 3 minuten.
- 6Voeg de lente-ui en 1 eetlepel sojasaus toe en roerbak alles nog een minuut door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart en houd warm.
- 7Verhit 2 eetlepels olie in dezelfde wok op hoog vuur.
- 8Bak de gemarineerde plakjes bavette 2 minuten al omscheppend.
- 9Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut mee.
- 10Voeg vervolgens de broccoli toe en roerbak deze in 3-4 minuten beetgaar.
- 11Giet dan de saus erbij en meng goed, zodat de saus iets indikt en alle ingrediënten mooi bedekt.
- 12Serveer de gebakken rijst in kommen of diepe borden en verdeel de warme bavette en broccoli-roerbak eroverheen.
Heb je zin in een snel en smaakvol Chinees gerecht? Deze roergebakken bavette met broccoli en gebakken rijst staat binnen 30 minuten op tafel en zit vol heerlijke Aziatische smaken. De malse plakjes bavette worden kort gebakken met knapperige broccoli in een hartige saus van oestersaus, soja en een vleugje sesamolie. Samen met de geurige, zelfgemaakte gebakken rijst is dit het perfecte gerecht voor een gezellige maaltijd voor twee. Ideaal voor drukke dagen waarop je toch iets lekkers en gezonds wilt serveren!
