Rijst
10 min
20 min

Chinees roerbak met bavette en broccoli

De malse plakjes bavette worden kort gebakken met knapperige broccoli in een hartige saus van oestersaus, soja en een vleugje sesamolie. Samen met de geurige, zelfgemaakte gebakken rijst is dit het perfecte gerecht voor een gezellige maaltijd voor twee.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bavette
      250 g
    • Broccoli
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Gember
      stuks
    • Oestersaus
      eetlepel
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Chinese Rijstwijn
      eetlepel
    • Sesamolie
      0.5 theelepel
    • Plantaardige olie
      eetlepel
    • Maïzena
      theelepel
    • Water
      eetlepel
    • Peper naar smaak
    • Witte rijst
      300 g
    • Lente ui
      stuks
    • Ei
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Marineer de plakjes bavette ongeveer 10 minuten in een mengsel van 1 eetlepel sojasaus, Chinese rijstwijn (of sherry) en een snufje peper.
    • 2
      Maak ondertussen de saus door in een kommetje de rest van de sojasaus, oestersaus, sesamolie, maïzena en water goed door elkaar te roeren.
    • 3
      Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur.
    • 4
      Breek het ei erin en roerbak kort tot een roerei ontstaat.
    • 5
      Voeg de rijst toe en roerbak ongeveer 3 minuten.
    • 6
      Voeg de lente-ui en 1 eetlepel sojasaus toe en roerbak alles nog een minuut door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart en houd warm.
    • 7
      Verhit 2 eetlepels olie in dezelfde wok op hoog vuur.
    • 8
      Bak de gemarineerde plakjes bavette 2 minuten al omscheppend.
    • 9
      Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut mee.
    • 10
      Voeg vervolgens de broccoli toe en roerbak deze in 3-4 minuten beetgaar.
    • 11
      Giet dan de saus erbij en meng goed, zodat de saus iets indikt en alle ingrediënten mooi bedekt.
    • 12
      Serveer de gebakken rijst in kommen of diepe borden en verdeel de warme bavette en broccoli-roerbak eroverheen.

Heb je zin in een snel en smaakvol Chinees gerecht? Deze roergebakken bavette met broccoli en gebakken rijst staat binnen 30 minuten op tafel en zit vol heerlijke Aziatische smaken. De malse plakjes bavette worden kort gebakken met knapperige broccoli in een hartige saus van oestersaus, soja en een vleugje sesamolie. Samen met de geurige, zelfgemaakte gebakken rijst is dit het perfecte gerecht voor een gezellige maaltijd voor twee. Ideaal voor drukke dagen waarop je toch iets lekkers en gezonds wilt serveren!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten