Mie
15 min
15 min

Javaanse eiernoedels met kip: Cwie Mie

Cwie Mie, is een noedelgerecht uit Malang, een stad in Oost-Java, Indonesië. Dit heerlijke gerecht staat bekend om zijn smakelijke eier-noedels met toppings zoals gemalen kip, krokant gebakken wontons en een smakelijke saus.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • verse eier-noedels
      200 g
    • kipgehakt
      200 g
    • wontonvellen, in reepjes gesneden en gefrituurd tot ze krokant zijn (of kroepoek) Handje vol paksoibladeren, gewassen
      stuks
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • sojasaus
      eetlepel
    • oestersaus
      eetlepel
    • sesamolie
      eetlepel
    • suiker
      theelepel
    • lente-uien, fijngesneden
      stuks
    • gefrituurde sjalotjes
      eetlepel
    • peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de eier-noedels volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn, meestal ongeveer 3-4 minuten. Giet af en spoel onder koud water om kleven te voorkomen. Zet opzij.
    • 2
      Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook tot deze geurig is, voeg dan het kipgehakt toe en bak tot het gaar is, ongeveer 5-7 minuten. Breng op smaak met sojasaus, oestersaus, suiker en peper.
    • 3
      Blancheer de paksoi bladeren in kokend water tot het net gaar is, ongeveer 1-2 minuten. Haal uit het water en laat uitlekken.
    • 4
      Verhit de sesamolie in een aparte pan en voeg de gekookte noedels toe om ze op te warmen, voeg indien nodig een beetje water toe om te voorkomen dat de noedels uitdrogen.
    • 5
      Verdeel de noedels over twee kommen. Schep het kipgehakt over de noedels. Leg de bladgroenten en krokante wontonreepjes (of kroepoek) aan de zijkant. Garneer met de lente-uien en gefrituurde sjalotjes.
    • 6
      Serveer onmiddellijk met een optionele extra schep sojasaus of chilisaus aan de zijkant.

Cwie Mie, is een noedelgerecht uit Malang, een stad in Oost-Java, Indonesië. Dit heerlijke gerecht staat bekend om zijn smakelijke eier-noedels met  toppings zoals gemalen kip, krokant gebakken wontons en een smakelijke saus. Het is populair straatvoedsel in Malang, waar het vaak wordt gegeten als lunch of diner.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten