Mie
15 min
15 min
Javaanse eiernoedels met kip: Cwie Mie

Cwie Mie, is een noedelgerecht uit Malang, een stad in Oost-Java, Indonesië. Dit heerlijke gerecht staat bekend om zijn smakelijke eier-noedels met toppings zoals gemalen kip, krokant gebakken wontons en een smakelijke saus.
Personen
-
+
Ingrediënten
- verse eier-noedels200 g
- kipgehakt200 g
- wontonvellen, in reepjes gesneden en gefrituurd tot ze krokant zijn (of kroepoek) Handje vol paksoibladeren, gewassen4 stuks
- knoflook, fijngehakt2 teentje
- sojasaus3 eetlepel
- oestersaus1 eetlepel
- sesamolie1 eetlepel
- suiker1 theelepel
- lente-uien, fijngesneden2 stuks
- gefrituurde sjalotjes2 eetlepel
- peper naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de eier-noedels volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn, meestal ongeveer 3-4 minuten. Giet af en spoel onder koud water om kleven te voorkomen. Zet opzij.
- 2Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook tot deze geurig is, voeg dan het kipgehakt toe en bak tot het gaar is, ongeveer 5-7 minuten. Breng op smaak met sojasaus, oestersaus, suiker en peper.
- 3Blancheer de paksoi bladeren in kokend water tot het net gaar is, ongeveer 1-2 minuten. Haal uit het water en laat uitlekken.
- 4Verhit de sesamolie in een aparte pan en voeg de gekookte noedels toe om ze op te warmen, voeg indien nodig een beetje water toe om te voorkomen dat de noedels uitdrogen.
- 5Verdeel de noedels over twee kommen. Schep het kipgehakt over de noedels. Leg de bladgroenten en krokante wontonreepjes (of kroepoek) aan de zijkant. Garneer met de lente-uien en gefrituurde sjalotjes.
- 6Serveer onmiddellijk met een optionele extra schep sojasaus of chilisaus aan de zijkant.
Cwie Mie, is een noedelgerecht uit Malang, een stad in Oost-Java, Indonesië. Dit heerlijke gerecht staat bekend om zijn smakelijke eier-noedels met toppings zoals gemalen kip, krokant gebakken wontons en een smakelijke saus. Het is populair straatvoedsel in Malang, waar het vaak wordt gegeten als lunch of diner.
