Salade
10 min
10 min

Frisse wortelsalade met sjalotringen

Deze eenvoudige wortelsalade is perfect als lichte lunch, bijgerecht of gezonde snack. De combinatie van knapperige geraspte wortelen, milde sjalot, en nootachtige pompoenpitten (optioneel) zorgt voor een verrassende balans tussen zoet en hartig.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Wortel
      stuks
    • Sjalot
      stuks
    • Pompoenpit
      eetlepel
    • Chiazaad
      theelepel
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Citroensap
      theelepel
    • Honing
      0.5 theelepel
    • Zout en peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Schil de wortelen en rasp ze fijn. Snijd de sjalot in dunne ringen.
    • 2
      Meng in een klein kommetje de olijfolie, citroensap (of appelazijn), honing, zout en peper.
    • 3
      Doe de geraspte wortelen in een kom en voeg de sjalotringen toe.
    • 4
      Strooi de pompoenpitten en het chiazaad eroverheen.
    • 5
      Besprenkel met de dressing en meng voorzichtig.

Deze eenvoudige en voedzame wortelsalade is perfect als lichte lunch, bijgerecht of gezonde snack. De combinatie van knapperige geraspte wortelen, milde sjalot, en nootachtige pompoenpitten (optioneel) zorgt voor een verrassende balans tussen zoet en hartig. Een vleugje citroen en honing in de dressing geeft het gerecht een frisse en licht zoete smaak, terwijl chiazaad (optioneel) voor een extra voedingsboost zorgt.

Deze salade is niet alleen snel en makkelijk te maken, maar ook heerlijk veelzijdig. Serveer hem als bijgerecht bij gegrilde vis, een stukje vlees of een plantaardige maaltijd. Een kleurrijke kom vol smaak en vitaminen!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten