Soep
10 min
20 min

Romige Paprika-Tomatensoep met Blauwe Kaas

Deze romige soep combineert de zoetheid van paprika's en tomaten met de sterke, hartige smaak van blauwe kaas. Perfect voor een snel en warm diner, en eenvoudig te bereiden binnen 30 minuten. De verse kruiden voegen een extra dimensie toe aan deze heerlijke Mediterraanse maaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rode paprika
      stuks
    • Tomaten
      stuks
    • Blauwe kaas
      100 gram
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Groentebouillon
      500 milliliter
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Verse basilicum
      blaadjes
    • Zwarte peper
      theelepel
    • Zout
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de paprika's, tomaten en ui in stukjes. Hak de knoflook fijn.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook glazig.
    • 3
      Voeg de paprika's en tomaten toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
    • 4
      Schenk de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes koken.
    • 5
      Pureer de soep met een staafmixer en roer de blauwe kaas erdoorheen totdat deze gesmolten is.
    • 6
      Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse basilicum.
2025 © Eerlijk Eten