Salade
10 min
10 min

Salade met gestoofde witlof, venkel, ui en pijnboompitten

Deze lichte, frisse salade combineert de zachte, anijsachtige smaak van venkel met het licht bittere van witlof en de zoete smaak van gebakken uien. De geroosterde pijnboompitten zorgen voor een heerlijke bite en nootachtige smaak.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Witlof
      stuks
    • Venkel
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Pijnboompitten
      eetlepel
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Citroensap
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse dille

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de witlof in dunne reepjes, verwijder de harde kern, maar houd twee mooie losse blaadjes apart voor de garnering.
    • 2
      Snijd de venkel in dunne plakjes en bewaar wat groen van de venkel voor de garnering.
    • 3
      Snijd de ui in halve ringen.
    • 4
      Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Zet ze daarna apart.
    • 5
      Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de ui ongeveer 2-3 minuten op laag vuur totdat deze zacht is.
    • 6
      Voeg venkel en witlof toe en bak het geheel gedurende 5-6 minuten tot het zacht, maar nog knapperig is.
    • 7
      Breng het groentemengsel op smaak met citroensap, zout en peper.
    • 8
      Verdeel het groentemengsel over twee borden.
    • 9
      Strooi er geroosterde pijnboompitten over.
    • 10
      Garneer elk bord met een witlofblaadje, vers venkelgroen en enkele takjes verse dille.

Deze lichte, frisse salade combineert de zachte, anijsachtige smaak van venkel met het licht bittere van witlof en de zoete smaak van gebakken uien. De geroosterde pijnboompitten zorgen voor een heerlijke bite en nootachtige smaak. Ideaal als lichte lunch of bijgerecht! Garneer met frisse blaadjes witlof en het groene loof van de venkel voor een extra mooie presentatie.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten