Salade
10 min
10 min
Salade met gestoofde witlof, venkel, ui en pijnboompitten

Deze lichte, frisse salade combineert de zachte, anijsachtige smaak van venkel met het licht bittere van witlof en de zoete smaak van gebakken uien. De geroosterde pijnboompitten zorgen voor een heerlijke bite en nootachtige smaak.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Witlof2 stuks
- Venkel1 stuks
- Ui1 stuks
- Pijnboompitten2 eetlepel
- Olijfolie1 eetlepel
- Citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Verse dille
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de witlof in dunne reepjes, verwijder de harde kern, maar houd twee mooie losse blaadjes apart voor de garnering.
- 2Snijd de venkel in dunne plakjes en bewaar wat groen van de venkel voor de garnering.
- 3Snijd de ui in halve ringen.
- 4Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Zet ze daarna apart.
- 5Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de ui ongeveer 2-3 minuten op laag vuur totdat deze zacht is.
- 6Voeg venkel en witlof toe en bak het geheel gedurende 5-6 minuten tot het zacht, maar nog knapperig is.
- 7Breng het groentemengsel op smaak met citroensap, zout en peper.
- 8Verdeel het groentemengsel over twee borden.
- 9Strooi er geroosterde pijnboompitten over.
- 10Garneer elk bord met een witlofblaadje, vers venkelgroen en enkele takjes verse dille.
Deze lichte, frisse salade combineert de zachte, anijsachtige smaak van venkel met het licht bittere van witlof en de zoete smaak van gebakken uien. De geroosterde pijnboompitten zorgen voor een heerlijke bite en nootachtige smaak. Ideaal als lichte lunch of bijgerecht! Garneer met frisse blaadjes witlof en het groene loof van de venkel voor een extra mooie presentatie.
