Roerbakgerecht
10 min
20 min

Mediterraanse Kipfilet Met Courgetti en Feta

Geniet van een heerlijke mediterraanse maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat. Deze kipfilet met courgetti en feta zit boordevol smaak en is tevens gezond en licht. Perfect voor een doordeweekse avond als je iets snels op tafel wil toveren.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stuks
    • Courgetti
      200 gram
    • Feta
      100 gram
    • Tomaat
      stuks
    • Rode ui
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Oregano
      theelepel
    • Zout
    • Peper

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in stukjes en breng op smaak met zout, peper en oregano. Snijd de tomaten en rode ui in blokjes en hak de knoflook fijn.
    • 2
      Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in ongeveer 8-10 minuten goudbruin en gaar.
    • 3
      Voeg de rode ui en knoflook toe aan de pan en bak deze 2-3 minuten mee tot de ui zacht is. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten mee.
    • 4
      Meng de courgetti door het kipmengsel en verwarm alles samen nog eens 3-4 minuten, tot de courgetti zacht is.
    • 5
      Haal de pan van het vuur en verbrokkel de feta over het gerecht voor het serveren.
2025 © Eerlijk Eten