Stoofgerecht
10 min
20 min

Aubergine en Zoete Aardappel Simmer

Deze Aubergine en Zoete Aardappel Simmer is een gezond en smaakvol gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat. De zachte textuur van de aubergine gecombineerd met de zoetheid van de aardappel zorgt voor een heerlijke maaltijd die perfect is voor drukke avonden. Dit gerecht past uitstekend binnen de Mediterraanse keuken.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Aubergine
      stuk
    • Zoete aardappel
      stuks
    • Rode ui
      stuk
    • Tomaten
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Komijn
      theelepel
    • Zout
    • Peper
    • Peterselie
      vers

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de aubergine en zoete aardappel in blokjes. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
    • 3
      Voeg de aubergine en zoete aardappel toe aan de pan en bak voor 5 minuten.
    • 4
      Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze samen met paprikapoeder, komijn, zout en peper toe aan de pan.
    • 5
      Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 15 minuten, of tot de zoete aardappel gaar is.
    • 6
      Garneer met verse peterselie en serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten