Stoofgerecht
10 min
20 min
Aubergine en Zoete Aardappel Simmer

Deze Aubergine en Zoete Aardappel Simmer is een gezond en smaakvol gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat. De zachte textuur van de aubergine gecombineerd met de zoetheid van de aardappel zorgt voor een heerlijke maaltijd die perfect is voor drukke avonden. Dit gerecht past uitstekend binnen de Mediterraanse keuken.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Aubergine1 stuk
- Zoete aardappel2 stuks
- Rode ui1 stuk
- Tomaten2 stuks
- Olijfolie2 eetlepels
- Knoflook2 teentjes
- Paprikapoeder1 theelepel
- Komijn1 theelepel
- Zout
- Peper
- Peterselie0 vers
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de aubergine en zoete aardappel in blokjes. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn.
- 2Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- 3Voeg de aubergine en zoete aardappel toe aan de pan en bak voor 5 minuten.
- 4Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze samen met paprikapoeder, komijn, zout en peper toe aan de pan.
- 5Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 15 minuten, of tot de zoete aardappel gaar is.
- 6Garneer met verse peterselie en serveer direct.