Worst
10 min
15 min

Detroit-style chili dogs

De naam verwijst naar de unieke stijl van chili en de wijze waarop het gerecht wordt geserveerd. Het is nauw verbonden met de Amerikaanse autostad Detroit, waar dit gerecht al generaties lang wordt geserveerd in iconische "Coney Island" diners.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Hotdog
      stuks
    • Hot dog broodje
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Rundergehakt
      200 g
    • Plantaardige olie
      eetlepel
    • Knoflook
      teentje
    • Tomatenpuree
      70 g
    • Komijnpoeder
      theelepel
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Chilipoeder
      theelepel
    • Cayennepeper
      0.5 theelepel
    • Runderbouillon
      125 ml
    • Zout en peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
    • 2
      Voeg het gehakt toe en bak tot het rul en goudbruin is.
    • 3
      Roer de tomatenpuree, komijn, paprikapoeder, chilipoeder en cayennepeper erdoor. Bak 1-2 minuten om de smaken vrij te laten komen.
    • 4
      Voeg de runderbouillon toe en laat de chili op laag vuur sudderen totdat het ingedikt is (ongeveer 10-15 minuten). Breng op smaak met zout en peper.
    • 5
      Kook, grill of bak de hot dogs tot ze gaar en warm zijn.
    • 6
      Snijd de hot dog broodjes open en verwarm ze kort in de oven of op een grillpan tot ze zacht en licht geroosterd zijn.
    • 7
      Leg een hot dog in elk broodje. Schep een royale hoeveelheid van de chili over de hot dog.
    • 8
      Strooi de fijngehakte ui eroverheen en maak af met een scheutje mosterd.
    • 9
      Serveer de Detroit-style chili dogs met frietjes of een frisse koolsalade.

De Detroit-style chili dog is meer dan zomaar een hot dog; het is een iconisch gerecht met diepe wortels in de Amerikaanse geschiedenis. Deze variant van de klassieke chili dog vindt zijn oorsprong in de vroege 20e eeuw, toen Griekse immigranten in Detroit hun eigen twist gaven aan de eenvoudige hot dog. Ze ontwikkelden een hartige, goed gekruide chili topping, vaak "Coney sauce" genoemd, en combineerden dit met een zachte hot dog en eenvoudige toppings zoals rauwe ui en mosterd.

De naam "Detroit-style" verwijst naar de unieke stijl van chili en de wijze waarop het gerecht wordt geserveerd. Het is nauw verbonden met de Amerikaanse autostad Detroit, waar dit gerecht al generaties lang wordt geserveerd in iconische "Coney Island" diners. Hoewel vergelijkbare gerechten ook in andere staten voorkomen, heeft Detroit zijn eigen kenmerkende versie: rijk aan smaak, maar simpel en gemakkelijk te eten.

Met deze chili dog haal je een stukje Amerikaanse geschiedenis in huis, verpakt in een broodje.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten