Ovenschotel
10 min
20 min

Snelle zalm-spinazie lasagne

Deze snelle zalm-spinazie lasagne combineert de rijke smaken van gerookte zalm en verse spinazie met romige bechamelsaus tussen lagen lasagnebladen. Perfect voor een doordeweeks diner, dit gerecht vereist minimale tijd in de keuken zonder in te boeten op authenticiteit en smaak.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Gerookte zalm
      200 gram
    • Spinazie
      100 gram
    • Lasagnebladen
      stuks
    • Bechamelsaus
      400 milliliter
    • Geraspte kaas
      100 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een pan en voeg de spinazie toe. Bak tot de spinazie geslonken is.
    • 3
      Voeg een beetje zout en peper toe aan de spinazie en zet het apart.
    • 4
      Neem een ovenschaal en begin met een laagje bechamelsaus. Leg daarboven een laag lasagnebladen.
    • 5
      Verspreid een deel van de gerookte zalm en spinazie over de lasagnebladen. Herhaal deze lagen nog twee keer.
    • 6
      Eindig met een laagje bechamelsaus en bestrooi met geraspte kaas.
    • 7
      Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20 minuten tot de kaas goudbruin is.
2025 © Eerlijk Eten