Kip
10 min
20 min

Kipschotel met appel en paprika in een romige yoghurtsaus

De combinatie van malse kip, de zoete frisheid van appel en de warmte van paprikapoeder zorgt voor een heerlijk uitgebalanceerd gerecht. De romige saus, gemaakt met yoghurt, voegt een frisse en zachte textuur toe zonder zwaar te zijn.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      300 g
    • Appel
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Wortel
      stuks
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Kippenbouillon
      100 ml
    • Yoghurt
      100 g
    • Citroensap
      theelepel
    • Zout en peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • 2
      Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
    • 3
      In dezelfde pan, fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
    • 4
      Voeg de wortel en appelblokjes toe en bak deze 3-4 minuten mee, tot ze iets zachter worden.
    • 5
      Strooi het paprikapoeder over het groentemengsel en roer goed door.
    • 6
      Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
    • 7
      Doe de gebakken kip terug in de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken kunnen mengen.
    • 8
      Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de yoghurt en het citroensap door het gerecht. Breng op smaak met zout en peper.
    • 9
      Serveer de kipschotel warm, eventueel met rijst, aardappelpuree of vers brood om de saus op te nemen.

Deze kipschotel met appel en paprika in een romige yoghurtsaus is een smaakvolle en lichte maaltijd. De combinatie van malse kip, de zoete frisheid van appel en de warmte van paprikapoeder zorgt voor een heerlijk uitgebalanceerd gerecht. De romige saus, gemaakt met yoghurt, voegt een frisse en zachte textuur toe zonder zwaar te zijn. Dit eenvoudige maar verfijnde gerecht is snel te maken en past perfect bij een portie rijst, aardappelpuree of knapperig brood.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten