Kip
10 min
20 min
Kipschotel met appel en paprika in een romige yoghurtsaus
De combinatie van malse kip, de zoete frisheid van appel en de warmte van paprikapoeder zorgt voor een heerlijk uitgebalanceerd gerecht. De romige saus, gemaakt met yoghurt, voegt een frisse en zachte textuur toe zonder zwaar te zijn.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kipfilet300 g
- Appel1 stuks
- Ui1 stuks
- Knoflook1 teentje
- Wortel1 stuks
- Paprikapoeder1 theelepel
- Olijfolie1 eetlepel
- Kippenbouillon100 ml
- Yoghurt100 g
- Citroensap1 theelepel
- Zout en peper naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- 2Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- 3In dezelfde pan, fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- 4Voeg de wortel en appelblokjes toe en bak deze 3-4 minuten mee, tot ze iets zachter worden.
- 5Strooi het paprikapoeder over het groentemengsel en roer goed door.
- 6Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- 7Doe de gebakken kip terug in de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken kunnen mengen.
- 8Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de yoghurt en het citroensap door het gerecht. Breng op smaak met zout en peper.
- 9Serveer de kipschotel warm, eventueel met rijst, aardappelpuree of vers brood om de saus op te nemen.
Deze kipschotel met appel en paprika in een romige yoghurtsaus is een smaakvolle en lichte maaltijd. De combinatie van malse kip, de zoete frisheid van appel en de warmte van paprikapoeder zorgt voor een heerlijk uitgebalanceerd gerecht. De romige saus, gemaakt met yoghurt, voegt een frisse en zachte textuur toe zonder zwaar te zijn. Dit eenvoudige maar verfijnde gerecht is snel te maken en past perfect bij een portie rijst, aardappelpuree of knapperig brood.