Pasta
10 min
15 min

Snelle pasta met romige kip en venkel

De brede linten van de pappardelle, of een andere pasta, combineren prachtig met de romige saus, terwijl de venkel een subtiele anijssmaak toevoegt en de optionele doperwten of boontjes zorgen voor een frisse, zoete toets.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Pappardelle (of andere pasta)
      200 g
    • Kipfilet
      200 g
    • Venkel
      stuks
    • Doperwten
      100 g
    • Sjalot
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Kookroom
      125 ml
    • Droge witte wijn
      50 ml
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Boter
      eetlepel
    • Parmezaanse kaas
      30 g
    • Zout en peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookwater.
    • 2
      Blancheer de doperwten in kokend water (1-2 minuten als ze vers zijn, iets langer als diepvries) en giet af.
    • 3
      Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • 4
      Voeg de sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
    • 5
      Doe de venkel in de pan en bak 5-7 minuten tot hij zacht begint te worden.
    • 6
      Voeg de witte wijn toe (indien gebruikt) en laat 1-2 minuten inkoken.
    • 7
      Roer de kookroom en Parmezaanse kaas erdoor en laat zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
    • 8
      Voeg de gescheurde kip en doperwten toe aan de saus. Meng goed door en verwarm 2-3 minuten.
    • 9
      Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de saus. Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel een scheutje van het bewaarde pastawater toe om de saus dunner te maken.
    • 10
      Verdeel de pasta over twee borden. Garneer met venkelgroen en extra Parmezaanse kaas. Serveer direct.
    • 11
      Serveer dit gerecht met een frisse groene salade en een glas droge witte wijn voor een compleet diner.
    • 12
      Houd je van meer pit? Voeg een snufje chilivlokken toe aan de saus.

Deze pasta met romige kip is een eenvoudig te bereiden pastagerecht dat perfect is voor een gezellige avondmaaltijd. De brede linten van de pappardelle, of een andere pasta, combineren prachtig met de romige saus, terwijl de venkel een subtiele anijssmaak toevoegt en de optionele doperwten of boontjes zorgen voor een frisse, zoete toets. Het gerecht is licht, smaakvol en toch hartig door de toevoeging van malse stukjes kip. Ideaal om indruk te maken zonder uren in de keuken te staan!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten