Groente
10 min
60 min

Geroosterde bloemkool met botersaus

Bloemkool associeerden we vroeger met saaiheid - maar die tijden zijn voorbij. De oerhollandse groente werd herontdekt in de jaren '10 van de 20ste eeuw en staat nu voor luxe, originaliteit en smakelijkheid. Met low carbs als bonus!
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Roomboter
      300 g
    • Tijm
      g
    • Olijfolie, peper, zout
      snufje
    • Bloemkool
      stuks

    Aan de slag

    • 1
      Smelt de boter zachtjes in een pannetje. Laat niet bruin worden. Voeg tijm, zout en peper en olijfolie toe voor de smaak.
    • 2
      Kook de bloemkool in zijn geheel ongeveer 10 minuten in een ruime pan water.
    • 3
      Doe de bloemkool in een ovenschaal en overgiet met het gesmolten botermengsel.
    • 4
      Doe de ovenschaal in een op 200 graden voorverwarmde oven en overgiet regelmatig met het botervocht dat uit de bloemkool in de ovenschaal loopt.
    • 5
      Laat gedurende ruim een uur goudbruin garen. En klaar!

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten