Pasta
15 min
15 min
Citroenvelouté met Ravioli

Een velouté is een van de vijf basis sauzen in de klassieke Franse keuken, ook wel bekend als de "moedersauzen". Het is een lichte saus, gemaakt door een lichte roux (een mengsel van gesmolten boter en bloem) te combineren met een heldere bouillon.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Ongezouten boter1 eetlepel
- Bloem1 eetlepel
- Kippenbouillon250 ml
- Citroenschil, geraspt
- Ravioli1 pak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de ravioli volgens de instructies op de verpakking. Ze zijn meestal klaar als ze naar de oppervlakte van het kokende water drijven. Giet ze af en houd ze warm.
- 2Smelt de boter in een kleine sauspan op middelhoog vuur.
- 3Roer de bloem erdoor en kook het mengsel al roerend voor 1-2 minuten om een roux te vormen.
- 4Voeg geleidelijk de warme bouillon toe, constant roerend met een garde om klontjes te voorkomen.
- 5Laat de saus op een laag vuur sudderen tot het iets is ingedikt, meestal ongeveer 5-10 minuten.
- 6Roer het een beetje citroensap erdoor, blijf proeven zodat hij niet te zuur gaat worden, en breng op smaak met zout en witte peper.
- 7Verdeel de ravioli over twee borden.
- 8Schep de citroenvelouté over de ravioli.
- 9Optioneel kun je de borden garneren met een paar extra druppels balsamico, wat vers gesneden kruiden zoals peterselie of extra citroenschil voor kleur en smaak.
Een velouté is een van de vijf basis sauzen in de klassieke Franse keuken, ook wel bekend als de "moedersauzen". Het is een lichte saus, gemaakt door een lichte roux (een mengsel van gesmolten boter en bloem) te combineren met een heldere bouillon (kip, vis of groente). De roux dikt de bouillon in tot een gladde, fluweelachtige consistentie, vandaar de naam 'velouté', wat 'fluweelachtig' in het Frans betekent.
