Rijstschotel
10 min
20 min
Broccoli en Kipfilet Rijstschotel

Deze smaakvolle rijstschotel is een perfecte snelle maaltijd, rijk aan voedingsstoffen door de combinatie van broccoli en kipfilet. Met heerlijke oosterse smaken creëer je in slechts 30 minuten een voedzaam diner voor het hele gezin.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Broccoli1 stuks
- Kipfilet300 gram
- Rijst200 gram
- Sojasaus3 eetlepels
- Sesamolie1 eetlepel
- Knoflook2 teentjes
- Gember1 eetlepel
- Lente-ui2 stuks
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze in sojasaus en sesamolie.
- 3Hak de knoflook en de gember fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de lente-ui in ringetjes.
- 4Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de kipfilet goudbruin.
- 5Voeg de knoflook, gember, en broccoli toe en roerbak tot de broccoli gaar is.
- 6Meng de gekookte rijst door het kip- en groentemengsel en breng op smaak met zout en peper.
- 7Garneer met lente-ui en serveer direct.