Rijstschotel
10 min
20 min

Broccoli en Kipfilet Rijstschotel

Deze smaakvolle rijstschotel is een perfecte snelle maaltijd, rijk aan voedingsstoffen door de combinatie van broccoli en kipfilet. Met heerlijke oosterse smaken creëer je in slechts 30 minuten een voedzaam diner voor het hele gezin.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Broccoli
      stuks
    • Kipfilet
      300 gram
    • Rijst
      200 gram
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Knoflook
      teentjes
    • Gember
      eetlepel
    • Lente-ui
      stuks
    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • 2
      Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze in sojasaus en sesamolie.
    • 3
      Hak de knoflook en de gember fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de lente-ui in ringetjes.
    • 4
      Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de kipfilet goudbruin.
    • 5
      Voeg de knoflook, gember, en broccoli toe en roerbak tot de broccoli gaar is.
    • 6
      Meng de gekookte rijst door het kip- en groentemengsel en breng op smaak met zout en peper.
    • 7
      Garneer met lente-ui en serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten