Pasta
10 min
15 min
Romige Penne met Shiitake en Kip

Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond als je iets lekkers op tafel wilt zetten zonder uren in de keuken te staan. Met slechts een paar basis ingrediënten maak je een smaakvolle maaltijd die net zo goed smaakt als in een Italiaans restauran
Personen
-
+
Ingrediënten
- Penne200 g
- Shiitake150 g
- Kipfilet150 g
- Ui1 stuks
- Knoflook2 teentje
- Kookroom100 ml
- Paprikapoeder1 theelepel
- Gedroogde oregano0.5 theelepel
- Olijfolie1 eetlepel
- Boter1 eetlepel
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas30 g
- Peterselie
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de penne in gezouten water volgens de verpakking (meestal 10-12 minuten). Giet af en bewaar een beetje kookvocht.
- 2Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes rondom goudbruin. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder. Haal uit de pan en zet apart.
- 3Voeg de boter toe aan dezelfde pan. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de shiitake toe en bak ze een paar minuten tot ze zacht worden.
- 4Doe de kip terug in de pan. Voeg de oregano, tijm en kookroom toe. Laat het 2-3 minuten zachtjes inkoken. Voeg indien nodig een scheutje kookvocht toe om de saus iets dunner te maken.
- 5Voeg de gekookte penne toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Roer de Parmezaanse kaas erdoor.
- 6Bestrooi met verse peterselie en eventueel extra Parmezaanse kaas. Serveer direct.
Op zoek naar een eenvoudig maar verrukkelijk pastagerecht? Deze romige penne met shiitake champignons en kip combineert zachte pasta met sappige kip, hartige paddenstoelen en een rijke, kruidige saus. De shiitakes geven een diepe, umami-smaak, terwijl de kookroom en Parmezaanse kaas zorgen voor een heerlijke romigheid.
Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond als je iets lekkers op tafel wilt zetten zonder uren in de keuken te staan. Met slechts een paar basis ingrediënten maak je een smaakvolle maaltijd die net zo goed smaakt als in een Italiaans restaurant. Serveer het met een frisse salade of knapperig brood en geniet van deze hartverwarmende pasta!
