Toetje
30 min
10 min

Gorgonzola crème met honingvijgen en een tuillekoekje

Dit recept voor Gorgonzola creme met honingvijgen en een tuillekoekje is een zeer lekkere vervanger of alternatief voor een traditioneel kaasplankje. Het is even werk maar dan heb je ook wat.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Dit recept voor gorgonzola crème met honingvijgen en een tuillekoekje is een heerlijke twist op het traditionele kaasplankje. De romige gorgonzola gaat perfect samen met de zoete vijgen, terwijl het krokante koekje een aangename textuur toevoegt. Hoewel het wat voorbereiding vergt, is het resultaat absoluut de moeite waard en een echte showstopper voor je gasten. Geniet van deze smaakvolle combinatie als luxe appetizer of bij de borrel!

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Gorgonzola
      400 g
    • Slagroom
      400 ml
    • Vijgen
    • Rode port
      fles
    • Honing
      eetlepel
    • Tijm
      takjes
    • Eiwit
      60 g
    • Roomboter
      40 g
    • Bloem
      50 g
    • Suiker
      70 g

    Aan de slag

    • 1
      Bereidingswijze vijgen: Doe de vijgen in een pannetje en giet de port erbij. De vijgen moeten net onderstaan. Giet de honing erop en voeg de tijm toe. Breng aan de kook en kook gedurende tien minuten. Laat vervolgens de vijgen in de siroop afkoelen en snijd voor het serveren in de lengte doormidden.
    • 2
      Bereidingswijze tuille: Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de boter met de suiker en voeg vervolgens de bloem toe. Mix tot je een homogene massa hebt. Klop in een andere kom het eiwit stijf en spatel dat vervolgens door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het tuille beslag zo dun mogelijk uit over het bakpapier. Zet gedurende tien minuten in de oven en laat daarna afkoelen. Breek in verschillende, maar minimaal 16 grote stukken en zet weg tot gebruik.
    • 3
      Bereidingswijze Gorgonzola crème: Klop de slagroom in een hoge beker stijf. Klop eveneens in een hoge beker de gorgonzola tot een mooie gladde masse en spatel vervolgens de slagroom door de gorgonzola. Schep het mengsel in een spuitzak met een kartelspuitmond en leg koud weg.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten