Personen
-
+
Ingrediënten
- Bloemkool1 stuks
- Knoflook4 teentjes
- Limoen2 stuks
- Olijfolie2 eetlepels
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (optioneel)15 g
- Verse bieslook (optioneel)15 g
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de kern en de stelen gebruik je niet.
- 2Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en pulseer een aantal keer, totdat de roosjes mooi fijngemalen zijn. Voilà, je bloemkoolrijst is gemaakt.
- 3Snijd de knoflook in fijne stukjes. Was de limoenen en rasp de schil (alleen het groen).
- 4Doe de olijfolie met knoflook en limoenrasp in een pan en fruit dit 1 minuut.
- 5Voeg de bloemkoolrijst toe en pers hier een 1 limoen boven uit. Bak al roerend zo’n 5-8 minuten.
- 6Breng op smaak met het zout en peper.
- 7Snijd de koriander of bieslook fijn en roer vlak voor het serveren door de bloemkoolrijst.
Bloemkoolrijst is koolhydraat arm en een perfect, gezond alternatief voor rijst in wokgerechten en curry’s of als begeleider van vlees en vis. De smaak is licht en fris, het is eenvoudig te maken en ook nog eens snel klaar. Dit recept is voldoende voor 4-6 personen.
