Groentegerechten
10 min
10 min

Zelf bloemkoolrijst maken: een gezonde en originele side dish

Bloemkoolrijst is koolhydraat arm en een perfect, gezond alternatief voor rijst in wokgerechten en curry’s of als begeleider van vlees en vis.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bloemkool
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Limoen
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse koriander (optioneel)
      15 g
    • Verse bieslook (optioneel)
      15 g

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de kern en de stelen gebruik je niet.
    • 2
      Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en pulseer een aantal keer, totdat de roosjes mooi fijngemalen zijn. Voilà, je bloemkoolrijst is gemaakt.
    • 3
      Snijd de knoflook in fijne stukjes. Was de limoenen en rasp de schil (alleen het groen).
    • 4
      Doe de olijfolie met knoflook en limoenrasp in een pan en fruit dit 1 minuut.
    • 5
      Voeg de bloemkoolrijst toe en pers hier een 1 limoen boven uit. Bak al roerend zo’n 5-8 minuten.
    • 6
      Breng op smaak met het zout en peper.
    • 7
      Snijd de koriander of bieslook fijn en roer vlak voor het serveren door de bloemkoolrijst.

Bloemkoolrijst is koolhydraat arm en een perfect, gezond alternatief voor rijst in wokgerechten en curry’s of als begeleider van vlees en vis. De smaak is licht en fris, het is eenvoudig te maken en ook nog eens snel klaar. Dit recept is voldoende voor 4-6 personen.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten